Dansk generalkonsul i Sydney: Byen er gået helt i stå

Time for time sætter gidseldramaet på en café i Sydney et stadig større præg på byen. Det fortæller generalkonsul Michael T. Hansen fra det danske konsulat i den australske storby.

- Der er ikke ret mange mennesker i byen. Folk har fået at vide, at det er bedre at blive i bygningerne end at gå udenfor. Vi føler os sikre her på konsulatet, men uvisheden om, hvad der egentlig sker og hvad motivet til gidseltagningen er, kan mærkes på folk, siger han til Ritzau.

Gaderne i den indre del af Sydney er mandag over middag stort set tømt for køretøjer og mennesker på grund af det gidseldrama, som nu har stået på i godt fire timer.

Konsulatet ligger tæt på operahuset og få gader fra den café, hvor et ukendt antal personer holdes indespærret af en bevæbnet mand.

- Det startede med, at en lille del af byen blev lukket ned, så var det en større del, og nu er endnu flere gader blevet lukket for al trafik, siger Michael T. Hansen.

Som noget af det første besluttede politiet at lukke Sydneys ikoniske operahus. Normalt vrimler området ved Sydneys største turistattraktion med mennesker.

- Der er ingen aktivitet derovre. Der er ingen mennesker tæt på bygningen, men flere politibåde cirkulerer i området.

Det amerikanske konsulat blev som en af de første bygninger evakueret og Michael T. Hansen fortæller, at en filial af den amerikanske kaffekæde Starbucks tæt på konsulatet nu også er lukket.

- Jeg har tilbudt mine medarbejdere, at hvis de føler sig usikre og hellere vil tage hjem til deres familier, så skal de gøre det. Men alle her på konsulatet føler sig trygge, siger han.

Konsulatet råder på sin hjemmeside danskere i Sydney til at være lidt mere opmærksomme end ellers, så længe det er uvist, hvad årsagen til gidseltagningen er.

- Der kan jo være tale om et almindeligt røveri, der er endt i en gidseltagning. Men alle de her rygter skaber jo frygt og usikkerhed. Men politiet har håndteret det utroligt flot., siger Michael T. Hansen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip