Dansk herredouble rider videre på succesbølge

Fredag aften blev aldeles fremragende for de danske herredoubler ved badmintonturneringen All England.

Først fortsatte Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding deres imponerede stil med en sejr i tre sæt over det indonesiske par Gideon Markus Fernaldi og Kevin Sanjaya Sukamuljo med sætcifrene 21-11, 10-21, 21-13.

Og i en midnatsgyser spillede storfavoritterne Mathias Boe og Carsten Mogensen sig også i semifinalen efter en tæt kamp mod de undertippede japanere Takeshi Kamura og Keigo Sonoda, der gav danskerne kamp til stregen.

Sætcifrene blev 19-21, 21-18, 21-19.

Mathias Boe og Carsten Mogensen skal møde endnu et japansk par i semifinalen, når Endo og Hayakawa står på den anden side af nettet.

For Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding fortsatte eventyret, der begyndte i første runde, da de på sensationel vis vandt over de topseedede sydkoreanere Lee Yong Dae og Yoo Yeon Seong.

I fredagens kamp var første sæt en stor dansk succeshistorie. I en legende og rolig stil førte det danske par an fra start til slut og vandt suverænt 21-11.

Helt den samme ro kunne Mads og Mads ikke tage med ud til andet sæt.

Danskerne lavede flere dumme returneringsfejl og hang efter indoneserne fra begyndelsen af sættet.

Andet sæt blev en kort dansk fornøjelse og endte med et nederlag på 10-21.

Dermed var der lagt op til et meget spændende tredje sæt efter to vidt forskellige sæt.

Det danske par genfandt det gode spil fra første sæt, og selv om fejlene var flere, så var den danske midtvejsføring på 11-8 fortjent.

Nerverne blev holdt i ro, og de frustrerede indonesere virkede modløse over for det danske lokomotiv, der vandt sættet og dermed kampen på den første af syv potentielle matchbolde.

Med sejren fik Mads Pieler Kolding revanche for nederlaget i mixeddouble tidligere fredag aften, hvor han røg ud i kvartfinalen sammen med Kamilla Rytter Juhl.

Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding skal i semifinalen møde de useedede kinesere Fu Haifeng og Zhang Nan.

 

/ritzau/

.

Dagens Gossip