Dansk kendis har fået corona igen

Skrevet af Julie Møller

27/12/2020
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
“Der røg nytårsaften,” skriver han i et story på Instagram, hvor han fortæller, at han er testet positiv for corona igen.

Dagens topnyheder

“Der røg nytårsaften. Stærkt man. Lige en lille info til de folk, der har været sammen med mig på det sidste. Har selvfølgelig skrevet til dem, jeg kan huske. Hvis du er glemt, har jeg ronaen.”

Sådan skriver musikeren Bro i en story på Instagram. Sangeren, der hedder Kevin Andreasen i virkeligheden, er især kendt for hittet ‘Sydpå’.

Foto: Instagram @jegerbro

Det er ikke første gang, at han er testet positiv for corona.

Foto fra sangerens Instagram-konto, hvor over 121.000 følger med. Foto: Instagram @jegerbro

“Jeg har haft corona for to måneder siden. Jeg blev tjekket to gange. Jeg havde 30 procent lungekapacitet. Jeg kunne ikke trække vejret helt ned, fortalte han tilbage i maj  i Go' Morgen Danmark på TV 2 ifølge B.T.

En stille nytårsaften

Med et positiv testsvar kan han se frem til en nytårsaften, der bliver noget noget mere stille end, hvad han er vant til. Hvis man tager et kig tilbage i tiden, så blev Kevin Andreasens hjem ‘helt smadret’ sidste år. Det skrev han på Instagram.

“Det var sjovere i går. Mit hjem er helt smadret. Fuldstændig. Jeg kommer aldrig til at holde igen. Det 100 - godt nytår."

Med udsigterne til en stille og rolig nytårsaften så lever Kevin Andreasen op til Sundhedsministeriets anbefalinger i forhold til årets sidste aften. 

Afdæmpet aften

Myndighederne henstiller generelt til, at alle i Danmark holder en mere rolig og afdæmpet nytårsaften end normalt. Samtidig gælder forsamlingsforbuddet på 10 personer og anbefalingerne om maksimalt 10 personer i private hjem og 10 sociale kontakter også nytårsaften.

Sundhedsmyndighederne anbefaler, at man begrænser fejringen af årets afslutning til sin husstand og eventuelt sin allernærmeste omgangskreds.

Sundhedsstyrelsen har i forbindelse med nytårsaften udarbejdet en række god råd:

  • Vær så få som muligt og aldrig mere end 10 personer til nytår, inkl. dig og dinhusstand, uanset hvor stor din bolig er.
  • Invitér kun personer fra din omgangskreds af 10 personer, du plejer at se ofte.
  • Bliv hjemme hvis du har symptomer, er testet positiv eller er nær kontakt.

Sundhedsmyndighederne anbefaler samtidig, at man holder sig til de samme personer hele aftenen – også når man er udendørs:

  • Hold dig til dit eget nytårsselskab hele aftenen, også hvis I går udendørs.
  • Undgå steder, hvor mange mennesker typisk går hen nytårsaften.
  • Find alternative måder at ønske godt nytår til dine naboer, hils f.eks. hen over hækken, på hver sin altan eller over telefonen.
  • Aflys fælles fyrværkeriarrangementer eller –opvisninger, hvor flere mennesker fra nabolaget samles samme sted.
  • Lav aftaler for virtuelle nytårshilsner med venner og familie som du gerne ville have fejret nytåret med.
  • Uden for private boliger og haver i tilknytning hertil gælder forsamlingsfor-buddet på 10 personer.

Kilde: Sundhedsministeriet.