Dansk kvinde anholdt efter viral video: Risikerer 10 års fængsel

01/06/2023 16:01

Nicolai Busekist

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En dansk kvinde er blevet anholdt efter en viral video. Hun risikerer at få op mod 10 år bag tremmer.

Mest læste i dag

En dansk kvinde er blevet anholdt på Bali. Hun er mistænkt for at have overtrådt landets pornografilovgivning, skriver mediet The Jakarta Post.

Politichefen på Bali bekræfter overfor The Jakarta Post, at sagen drejer sig om en viral video. Den omtalte video har særligt spredt sig på de sociale medier i Indonesien. 

I videoen sidder kvinden bagerst på en motorcykel. På et tidspunkt spreder hun sine ben og løfter op i sin nederdel, så hun blotter sine kønsdele. 

Derfor mener det indonesiske politi, at kvinden har overtrådt den gældende lovgivning. I hele Indonesien er det nemlig ulovligt at vise nøgenhed, samleje eller andet indhold af denne karakter i det offentlige. 

Ifølge The Jakarta Post kan det ende med, at den danske kvinde får en hård straf. Strafferammen for overtrædelse af denne paragraf, lyder på op til 10 års fængsel. Derudover kan hun blive pålagt at betale en bøde på over to millioner kroner. 

Foto: Instagram

Over for Ritzau bekræfter Udenrigsministeriet, at man har kendskab til den pågældende sag. 

"Udenrigsministeriet er bekendt med sagen og yder konsulær bistand. Udenrigsministeriet har tavshedspligt i personsager og kan derfor ikke give yderligere oplysninger," lyder det ifølge Ritzau. 

Efter sigende skulle kvinden være 50 år gammel, og episoden skulle have fundet sted i december sidste år. Ifølge de indonesiske myndigheder rejste hun til Bali igen i april i år. 

Desuden har det lokale politi udtalt, at de ikke er bekendt med, hvad den danske kvindes motiv har været. Derfor er de stadig i gang med at efterforske sagen. 

Anggiat Napitupulu, som er chef for Balis Lov- og Menneskerettighedsagentur, sætter pris på, at der gøres en aktiv indsats for at sikre, at udlændinge opfører sig ordentligt. Det siger han til The Jakarta Post. 

Ifølge mediet er det ikke uden grund, at han udtaler dette. På Bali oplever de nemlig, at de i stigende grad får besøg af turister, der ikke respekterer de lokale skikke. 

Loven som den danske kvinde er blevet sigtet for at have overtrådt, er ikke ny. Derimod blev den indført tilbage i 2008.