Dansk-marokkaner skrev på Facebook: Terror er en pligt

"Vi er terrorister, og terror er en pligt. Både Øst og Vest må vide, at vi er terrorister, og vi er frygtindgydende."

Citatet er et opslag på Sam Mansours profil på Facebook, og det indgår blandt en stribe andre i begrundelsen for, at Retten på Frederiksberg torsdag har fundet den 54-årige skyldig i opfordringer og støtte til terror.

Dansk-marokkaneren har været flittig med at skabe plakater og billeder, som er lagt ud på det sociale medie, ligesom nogle er videresendt pr. mail.

For eksempel har han forvandlet 7-Elevens kendte bomærke. Syvtallet er udskiftet med ni, og midt i ses Osama bin Ladens smilende ansigt, mens et foto fra angrebet 11. september 2001 i New York udgør baggrunden.

Tegneren Kurt Westergaards hoved har Mansour placeret i et toilet omgivet af flammer og blod.

Og den tidligere PET-agent Morten Storm blev afbilledet på en plakat i westernstil med ordene "Wanted dead or alive."

Heste, sværd, krigere og flag optræder jævnligt i de billeder, som hans forsvarer har betegnet som udtryk for kunstnerisk virke.

Men retten lægger vægt på oplysninger fra blandt andre den svenske terrorforsker Magnus Ranstorp.

Den sorte farve symboliserer jihad-krig gennem sværdets vej, mens hesten er et symbol på at invadere eller erobre territorium.

Billederne har stor betydning for unge, der tager til Syrien for at deltage i krig, har svenskeren oplyst.

Retten siger, at rene citater fra Koranen ikke er strafbare.

Men de mange andre ytringer på Facebook og i e-mails til en større kreds udgør en "åbenbar tilskyndelse til Jihad i form af voldelige handlinger, og de er viderebragt i nær tidsmæssig sammenhæng med de aktuelle begivenheder i Syrien og Irak," står der i kendelsen.

Menneskerettighedskonventionens artikel om ytringsfrihed kan ikke føre til, at Sam Mansour er fri for straf, hedder det.

Derimod frifindes Mansour for at have støttet terror ved at udbrede tre bøger af den omstridte prædikant Abu Qatada.

Udtalelser fra en politiinspektør fra Scotland Yard og fra professor Jakob Skovgaard-Petersen har ikke overbevist retten om, at bøgerne er opfordringer til terror.

Anklagemyndigheden har kun oversat og dokumenteret meget begrænsede uddrag fra bøgerne, og derfor er der ikke tilstrækkeligt bevis på dette punkt.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip