Dansk narko-bedstemor i problemer: Snuppet i lufthavnen med 5 kilo heroin

Skrevet af Mathias Madsen

19/08/2022
Foto: Twitter
Foto: Twitter
En 81-årig dansk kvinde kan se frem til op mod 15 års fængsel for narkosmugling.

Mest læste i dag

Søndag blev en 81-årig dansk kvinde tilbageholdt i 'Frederic Chopin'-lufthavnen i den polske hovedstad Warszawa, fordi toldbetjentene i lufthavnen mente, at hendes rejserute og adfærd i lufthavnen var mistænkelig. 

Selvom man måske tænker, at en gammel dame næppe har gjort noget kriminelt, så viste det sig, at toldbetjentenes beslutning var yderst fornuftig.

Under en falsk bund i kvindes kuffert fandt de nemlig flere poser med i alt fem kilo heroin til en værdi af cirka 3,8 millioner kroner. 

Det skriver flere danske medier og det østeuropæiske medie Nexta

Det østeuropæiske medie har desuden delt billeder af fundet på Twitter. Se opslaget herunder (artiklen fortsætter under opslaget):

Den danske kvinde er indtil videre blevet varetægtsfængslet i tre måneder, mens sagen bliver efterforsket, men hun nægter al kendskab til heroinen. 

Damen rejste fra det sydafrikanske land Malawi til Kenya, hvorefter hun skulle til Canada med mellemlandinger i både Doha og Warszawa, og ifølge hende havde hun fået kufferten, som angiveligt indeholdte gaver til familiemedlemmer i Canada, af andre familiemedlemmer. 

Hendes forklaring lyder altså på, at hun ikke kendte til indholdet i kufferten. 

Ifølge Ekstra Bladet kan kvinden risikere op til 15 års fængsel for ulovlig smugling af narkotika.