Dansk natklub inficeret med corona: Gæster opfordres til at gå i karantæne

Skrevet af Jakob A. Overgaard

09/03/2020
En dansk natklub har haft besøg af en coronasmittet. Foto: Shutterstock.
En dansk natklub har haft besøg af en coronasmittet. Foto: Shutterstock.
En af de nye smittede var torsdag aften på natklub. Myndighederne beder alle, der var på samme natklub i samme tidsrum som den smittede om at gå i karantæne.

Dagens topnyheder

Torsdag den 5. marts var en af de nye smittede på Søpavillonen i København.

Styrelsen for Patientsikkerhed opfordrer personer, der har været samme sted om at blive hjemme i 14 dage. Også selvom du ikke har nogle symptomer.

Den smittede var på Søpavillonen fra klokken 23 til klokken 02.

Det skriver styrelsen i en pressemeddelelse.

Hvis du har mistanke om, at du er smittet

Coronavirus/covid-19 kan vise sig med feber, hoste eller vejrtrækningsbesvær. Symptomerne ses op til 14 dage, efter man er udsat for smitte. Derfor kan du ikke være sikker på, om du er smittet, selvom du ikke viser nogle symptomer.

Hvis du har været på Søpavillionen i torsdags og føler dig sløj, så skal du ringe til lægen for yderligere oplysninger. Det er vigtigt, at du ringer og ikke møder op i venteværelset, da du kan smitte andre. Udenfor åbningstid skal du ringe til lægevagt eller akuttelefon i din region.

Løn under karantæne

Hvis du er ansat som funktionær, har du krav på fuld løn under karantæneperioden. For andre medarbejdere kan tilsvarende fremgå af deres overenskomst eller ansættelseskontrakt. Retten til løn under karantænen vil også være gældende selvom man ikke udvikler symptomer.  

Når myndighederne opfordrer til karantæne, så opfattes fraværet som lovligt. Man skal som medarbejder dog stadig stå til rådighed for arbejdspladsen, så kan arbejdet løses hjemmefra, så forventes det, at man som medarbejder løser opgaver i det omfang, det kan lade sig gøre.