Dansk reggae-stjerne skrotter modersmålet

Med hits som "Gi' mig et smil", "Uartig" og "Django (Klar på noget dumt)" har Wafande de sidste år sat danske ord på nordboernes længsel efter sol og varme reggaerytmer. Men ikke mere.

På sit næste album vil den danske reggae-kunstner, som desuden har rødder i Frankrig, Tanzania, Congo, Malawi og Oman, nemlig hellere synge på engelsk og fransk.

- Jeg er vokset op med engelsk, fransk og dansk, og de er på hver deres måde et modersmål for mig. Jeg har en meget forskellig tilknytning til hvert af de sprog, siger Wafande.

Den 31-årige sanger, der er opvokset på Christiania i København, er bragt til verden af en fransk/dansk mor og en afrikansk far.

På sine første to album "Du Ved det" fra 2011 og "Nyt Land", der udkom i maj, valgte Wafande imidlertid, at han først og fremmest ville udforske sit skandinaviske modersmål.

- Jeg elsker at synge på dansk. Dansk er meget ligetil og simpelt. Der er ikke så meget pjat, siger han.

I mellemtiden har en lyst til også at undersøge de mere angelsaksiske og frankofile dele af sit sprogtalent dog presset sig på. Det er nemlig noget helt andet at skrive på henholdsvis engelsk og fransk, mener han.

- Fransk er poternes sprog. Fransk kan være abstrakt på sådan en meget kunstnerisk måde - som et maleri. På fransk er der for eksempel tusindvis af måder at afslutte et verbum på, siger Wafande og fortsætter:

- Jeg får et helt andet udtryk på engelsk. Engelsk har mange flere forskellige vendinger. Det er på en eller anden måde bedre til at fortælle historier på. Måske fordi, der er mere historie i selve sproget, funderer han.

Det er ikke kun i forhold til sproget, at Wafande-fans skal forberede sig på lidt af en forandring. På den tredje plade kommer der nemlig også til at snige sig en del mere soul ind i musikken, afslører Wafande.

- Jeg tror, man udvikler sig bedst som kunstner, når du bliver ved med at eksperimentere med nye ting. Der er jo heller ikke nogen, der siger, jeg nødvendigvis bliver ved med at være forsanger hele mit liv, siger han gådefuldt.

- Jeg kunne også godt overveje på et tidspunkt at begynde at skrive sange til andre. Det kunne også være interessant at arbejde med unge artister, og forsøge at hjælpe dem lidt på vej, siger han.

Men én ting er Wafande sikker på: Musikbranchen forlader han aldrig. Og med planerne om det tredje album så langt fremme allerede, mener han maksimalt der går to år, inden endnu en ny samling Wafande-hits er klar.

- Men nu skal jeg først ud og turnere med denne her plade ("Nyt Land" red.) Den skal lige have lov at have sit liv.

Newspaq

 

Dagens Gossip