Dansk serie buldrer frem: Udlandet hylder DR-drama

06/10/2023 20:47

Mathias Busekist

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den seneste seriesatsning fra DR hitter ikke kun herhjemme. Den hitter i den grad også i udlandet.

Mest læste i dag

I "Huset" får fængslet, serien udspiller sig i, tre måneder til at få bugt med den dårlige omtale foranlediget af hierarkiet og handlen med stoffer, der dominerer blandt fangerne.

I front for fortællingen er fire fængselsbetjente, som ud over Sofie Gråbøl spilles af David Dencik, Charlotte Fich og Youssef Wayne Hvidtfeldt. Derudover er erfarne stjerner som Laura Christensen og Bjarne Henriksen også på rollelisten.

Og nu står det i hvert fald klart, at det ikke kun er danskerne, der er vilde med DR-serien.

I Italien er man nemlig også helt vild med DR's seneste dramaserie. Faktisk er de så vilde med den, at DR fredag aften blev overrakt en Pris Italia i forbindelse med uddelingen, der fandt sted i den syditalienske by Bari.

"Huset" formåede at slå både den italienske dramaserie "Esterno notte", ligesom Kate Winslet og den britiske "I Am Ruth" også måtte acceptere nederlag til team Danmark, skriver SE og HØR.

Og det kommer ikke som nogen overraskelse, at trofæet har medført ren ekstase hos DR.

"Jeg er utrolig stolt over, at denne både vigtige og barske serie har vundet en Prix Italia. Det er en anerkendelse, der understreger vigtigheden af at producere modige serier, der sætter vores velfærdsstat og os selv til debat," siger DR's fiktionschef Henriette Marienlund i en pressemeddelelse.

Prix Italia er en af de ældste og mest prestigefulde mediepriser, som er blevet uddelt siden 1948, og i dag bliver der uddelt priser både til radio-, TV- og netproduktioner.

Det er Kim Fupz Aakeson, der sammen med instruktørerne Frederik Louis Hviid og Michael Noer har skabt "Huset", hvor stjerner som Youssef Wayne Hvidtfeldt, David Dencik, Sofie Gråbøl og Charlotte Fich medvirker.