Dansk storcenter meldt til politiet: Overvågede kunder på toilettet

Foto: Rigspolitiet

Et dansk storcenter er blevet meldt til politiet, fordi de har overvåget kunder, mens de har været på toilettet.

Hvis du godt kan lide, at du får lov til at være på toilettet i fred og ro, er det ikke sikkert, at du vil føle dig velkommen i storcenteret City 2 i Høje-Taastrup.

Læs også

Ganske gratis: Bilka uddeler 85.000

Det skyldes, at de er blevet politianmeldt af Datatilsynet, fordi de har tv-overvåget deres toiletområder. Konkret er det virksomheden Danske Shoppingcentre, der er blevet meldt til politiet, da det er dem, der ejer storcenteret.

Det skriver Datatilsynet ifølge B.T.

Det var en kunde, der klagede over forholdene, som gjorde Datatilsynet opmærksom på, at der var overvågning til stede. Klagen lød på, at der var blevet opsat tv-overvågning ved flere toiletområder i City 2.

Datatilsynet melder, at Danske Shoppingcentre har forklaret, at de valgte at sætte tv-overvågning op, da de havde haft problemer med hærværk på deres toiletter.

Hertil lyder det, at man havde sørget for at få implementeret en løsning, der medførte, at der var en sort markering på kameraet, hvilket sikrede, at det ikke ville være muligt at se, når en urinal blev benyttet på toilettet.

Hos Datatilsynet mener man dog ikke, at det er tilstrækkeligt, da de ikke har sikret, at kunderne ikke kunne blive filmet, når de gjorde bruge af toiletfaciliteterne. Og det faktum, at de ikke kan sikre dette, er et brud på GDPR-loven.

"Det er et grundlæggende princip i GDPR, at der ikke må behandles flere personoplysninger end nødvendigt. I dette tilfælde er der tale om en meget privat situation, hvor de færreste vil forvente at blive filmet. Derfor mener vi, det skal udløse en bøde," siger kontorchef Karina Kok Sanderhoff.

Læs også

Brian hører lyde fra soveværelset: Får et kæmpe chok, da han går derind

Datatilsynet har desuden indstillet til, at Danske Shoppingcentre skal idømmes en bøde på 350.000 kr. Det er dog efterfølgende op til politi og anklagemyndighed at rejse tiltale og føre en straffesag ved domstolene.

 

Dagens Gossip