Dansk zoo deler sørgelig afsløring

Skrevet af Emil Martesen

13 uger siden

|

16/02/2024
Foto: Google Street View
Den danske zoo deler en sørgelig afsløring.

Dagens topnyheder

Der er ikke meget at skrive hjem om efter en særdeles overraskende episode i Glad Zoo, der ellers er kendt for sit gode og positive miljø samt deres inkluderende tilgang til medarbejdere med særlige behov.

Det skriver Ekstra Bladet og JydskeVestkysten.

Sagen er den, at en ansat er blevet bortvist efter en upassende omgang med en mindreårig kollega.

En episode, der nu har ført til politianmeldelse. 

Mikkel Holmbäck, der er direktør for Glad Fonden, som driver Glad Zoo, understreger situationens alvor, men holder detaljerne tæt ind til kroppen af hensyn til alle involverede:

"En betroet medarbejder ved Glad Zoo har udøvet uacceptabel og muligvis strafbar adfærd, der ikke er forenelig med Glads værdier og virke. Men jeg kan og må ikke fortælle, hvad sagen drejer sig om", siger han.

Den både triste og chokerende nyhed er en sjældenhed for Glad Zoos, der ellers har haft et forrygende ry i 25 år, hvor de har engageret sig i arbejdet med unge med funktionsnedsættelser.

Glad Fonden, som er organisationen bag både zooen og TV Glad, har længe været anerkendt for deres dedikation til at integrere unge med udfordringer som ADHD, Downs syndrom og cerebral parese i arbejdsmarkedet.

Direktøren understreger, at denne episode er en isoleret hændelse, og forsikrer forældre, ansatte og elever om, at der ikke er grund til bekymring:

"Det er en enkeltstående, ulykkelig og usædvanlig sag", siger han til JydskeVestkysten.

Mens politiets efterforskning fortsætter, og Vejen Kommune er holdt løbende informeret, forbliver mange spørgsmål ubesvarede omkring den situation, som nu trækker overskrifter.