Danske eksperter hjælper FN i kampen mod ebola i Liberia

Skrevet af admin

15/09/2014

Mest læste i dag

Ebola-udbruddet i det vestlige Afrika er det værste, der nogensinde er registreret. I seks måneder har de berørte lande kæmpet med at få den dødbringende virus under kontrol.

Danmark har allerede ydet økonomisk bistand, men nu bliver fire medarbejdere fra Beredskabsstyrelsen udsendt til Liberia for at støtte FN i kampen mod sygdommen.

En af dem skal indgå på et FN-eksperthold, der skal støtte Liberias koordination af international hjælp.

De øvrige medarbejdere skal i samarbejde med den svenske beredskabsstyrelse, MSB, opbygge et koordinationscenter for FN's eksperthold med de nødvendige it- og kommunikationsfaciliteter.

Og det er afgørende med international hjælp, siger forsvarsminister Nicolai Wammen (S).

- Ebolaen rammer dobbelt hårdt, fordi der er tale om nogle af verdens fattigste områder. Der er ikke hospitaler og læger nok, og smittede personer i sundhedssektoren, i politiet og andre dele af den kritiske infrastruktur kan ikke passe deres arbejde, siger forsvarsminister Nicolai Wammen.

- Fra dansk side er vi klar til at hjælpe. Vi har sendt økonomisk støtte, og nu bidrager vi også med yderligere hjælp fra vores dygtige folk i Beredskabsstyrelsen.

Den dødelige Ebola-virus fortsætter med at sprede sig i Vestafrika, hvor der nu ifølge WHO er registreret over 2000 dødsfald som følge af sygdommen. Værst ramt er netop Liberia, hvor der alene er registreret over 1100 omkomne.

Danmark har i forvejen bidraget med over 20 millioner kroner til den internationale hjælp til de ebolaramte lande.

Liberia er det land, der er blevet allerhårdest ramt, siden de første udbrud blev registreret i nabolandet Guinea.

To nye lovende vacciner bliver i øjeblikket testet, oplyste WHO i sidste uge.

Hvis forsøgene viser sig at være en succes, kan læger og sygeplejersker i de ebola-ramte lande blive vaccineret.

/ritzau/