Danske jøder: Vores institutioner skal mandsopdækkes af politiet

Det er utrygt at være jøde i Danmark, og i kølvandet på sidste uges terrorangreb i Frankrig er der en stigende frygt for, at noget lignende vil overgå jøder herhjemme.

Det siger Det Jødiske Samfund i Danmark, der nu kræver øget beskyttelse fra politiet.

- Et angreb tager ikke særlig mange sekunder eller minutter. Så er det overstået. Hvis politiet ikke er fysisk tilstede, så dukker de op, når angrebet er slut. Det kan vi ikke stille os tilfreds med, siger næstformand Jonathan Fischer til Ritzau.

Han henviser blandt andet til et terrorangreb i Toulouse i 2012, da en islamist dræbte tre børn og en lærer på en jødisk skole.

- Der er ikke nogen hæmninger. Ikke engang børn har helle, siger Jonathan Fischer.

Nu er frygten endnu engang blevet vækket til live, efter at islamistiske terrorister i sidste uge dræbte tilsammen 17 mennesker, herunder fire jøder i et koshersupermarked i Paris.

- Lederne fra Islamisk Stat siger, at nu skal jøderne bare kanøfles, og det er Danmark og Norge, der står næst på listen. Det kan vi ikke sidde overhørigt, siger Jonathan Fischer.

- Vi forventer, og det har vi også gjort justitsministeren opmærksom på, en fysisk tilstedeværelse af politiet.

- Ønsker i, at betjente står og mandsopdækker jødiske skoler og andre jødiske institutioner?

- Det er det, vi har anmodet om, siger næstformanden.

Og den danske regering vil skam gøre alt, hvad der skal til, for at jøder i Danmark ikke skal leve i utryghed.

- Det må under ingen omstændigheder være sådan, at man føler sig utryg. Og er der mere, der kan gøres, så skal det gøres. Er der nogle steder, hvor man kan forbedre sikkerheden for danske jøder, så skal det gøres, siger retsordfører Trine Bramsen (S).

- De konkrete initiativer er nogle, der bliver drøftet tæt mellem det jødiske samfund og politiet og PET. Men der, hvor der åbenlyst er et sted, der skal sættes ind, er i forhold til bekæmpelse af holdningerne, der produceres på nettet og i særlige miljøer, siger hun.

Så sent som sidste år fortalte Det Jødiske Samfund i Danmark om en voldsom stigning i antallet af trusler mod jødiske personer oven på konflikten i Gaza.

Det førte dog ingen umiddelbar forhøjelse af sikkerheden med sig.

/ritzau/

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip