Danskere modtog trist nyhed i stemmeboksen

Skrevet af Mathias Busekist

16/11/2021
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Stemmeboksene i Region Hovedstaden og Rudersdal Kommune bringer en dårlig nyhed med sig.

Dagens topnyheder

I dagens anledning af kommunalvaget, er man blevet ramt af flere triste nyheder, herunder Kultur- og Fritidsforvaltningen, der har fejlet ved at lade en boks at sætte kryds i mangle ved fire ud af fem af Frihedslistens kandidater på stemmesedlen. 

Dette blev bekræftet af  Solvejg Schultz-Jakobsen, der er pressechef i Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune, da de har ansvaret for at forberede og afvikle valg ik ovennævnte kommune.

Men stemmer man i Region Hovedstaden eller Rudersdal Kommune, bliver man mødt af en anden trist nyhed, når man træder ind i stemmeboksen. 

Her får man at vide, at Bertel Rüdinger, der er opstillet som kandidat for SF i Region Hovedstaden samt i Rudersdal Kommune, er afgået ved døden. 

I stemmeboksene i Region Hovedstaden og Rudersdal Kommune er der således blevet hængt en meddelelse frem, hvoraf dødsfaldet fremgår. 

Han er opstillet som henholdsvis regionskandidat og kommunalrådskandidat.

Ifølge Altinget døde SF'eren af en blodprop.

Han blev blot 47 år gammel. 

"Bertel vil blive savnet for hans store viden på det psykiatriske område, for hans evner, som strakte sig til mere end både det psykiatriske og det politiske område og for hans kærligt menneskelige holdninger," kommer det fra partifællerne Tom Ahlberg (SF), formand for SF Region Hovedstaden og Dorte Nørbo, formand for SF Rudersdal, i Frederiksborg Amts Avis den 2. november.