Danskerne har mindre kontakt til flygtninge

Det personlige møde og engagement er afgørende for, at integration af de flygtninge og indvandrere, der kommer til Danmark, bliver vellykket.

Det siger Anders Ladekarl, generalsekretær i Røde Kors.

For at bryde hvad han opfatter som en negativ cirkel, har Røde Kors taget initiativ til fire folkemøder, der skal være et led i en folkelig bevægelse, som skal engagere danskerne i flygtningestrømmen.

- I Røde Kors vil vi gerne genskabe kontakten og samtalen med vores folkemøder her i foråret, siger Anders Ladekarl.

En ny befolkningsundersøgelse viser nemlig, at syv ud af 10 danskere næsten ingen kontakt har med flygtninge og indvandrere i dag, og det ønsker vi heller ikke at få.

I 2001 ønskede en tredjedel af danskerne tættere kontakt, mens det i dag kun er hver femte.

Undersøgelse er lavet af Voxmeter for Røde Kors.

Generelt har vi langt mindre kontakt med flygtninge og indvandrere, end vi havde i begyndelsen af årtusindet.

I 2001 havde hver tredje af os tæt personlig kontakt med flygtninge og indvandrere. I dag er det kun godt hver femte af os, der har det samme.

- Der er alt for meget fokus på de negative konsekvenser af flygtningestrømmen og for lidt på det enkelte flygtende menneske. Det er ret tankevækkende, at vi mødes mindre, i takt med at tonen i indvandrerdebatten er blevet mere hård, siger han

- Alle vores undersøgelser viser, at når man tager en, der ikke kender Danmark, i hånden, så lykkes integrationen meget, meget bedre, end hvis man befinder sig i ghettoer eller sammen med folk, som ikke kender samfundet.

Befolkningsundersøgelsen viser også, at det kun er hver femte dansker, der ønsker, at deres kommune skal modtage flere flygtninge, mens fire ud af 10 i befolkningen ikke ønsker det.

- I Røde Kors tager vi ikke stilling til, hvor mange flygtninge der skal komme hertil. Men sandsynligheden for, at der kommer flere, er stor på grund af det enorme antal flygtninge i verden lige nu, siger Anders Ladekarl og fortsætter:

- Den eneste chance, vi har for at håndtere den udfordring, er, at vi begynder at tale mere sammen. Derfor håber jeg også, at virkelig mange vil dukke op til vores folkemøder.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip