De nye ansigter i "Årgang 20": "Vi springer ud i tingene"

Skrevet af Mathias Busekist

28/01/2021
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Maria og Nikolaj fortæller om deres rolle som forældre, samt om deres overvejelser om at åbne døren for hele Danmark.

Dagens topnyheder

Maria og Nikolaj har sammen datteren Solvej på 11 måneder, og hun kravler på livet løs i huset i Mørke på Djursland. De fortæller, at hun allerede kan stå, hvorfor der nok ikke går lang tid, før hun tager sit første skridt i livet. 

Der skal dog ikke lægges skjul på - og forældrene kan nok relatere - at hun har kørt dem godt trætte. Hun vågner nemlig klokken seks om morgenen, men Maria og Nikolaj siger, at de glemmer, at de er trætte, da de altid bliver mødt af Solvej, der smiler til dem. 

Det skriver SE & HØR. 

Vil hellere prøve end at fortryde

Nikolaj og Maria er begge vokset op med at se "Årgang 0", og de har sågar fulgt programmet tæt. Det lød derfor tiltalende, da TV 2 søgte deltagere til "Årgang 20'. 

Det skete sideløbende med, at de ventede på, at Solvej kom til verden. 

"Vi syntes, det lød spændende. Vi er sådan nogle typer, der gerne springer ud i tingene. Når vi bliver gamle og grå, vil vi hellere sidde tilbage og fortryde ting, som vi har gjort, i stedet for at fortryde ting, vi ikke gjorde," siger Maria.

Nikolaj supplerer herefter ved at sige, at de også blev enige om, at det ville være en god måde for dem at få nogle søde optagelser af deres barns opvækst.

De fortæller også, at det har valgt at være med på deres datters vegne. 

"Vi har vendt og drejet det rigtig meget. Vi er ikke sikre på, at det er det rigtige valg. Det kan man aldrig være. Men vi er sikre på, at hvis vi ikke kan få det til at fungere, og at vi kan se, at Solvej ikke kan lide det, så må vi snakke med dem om, at vi ikke kan være med i alle 18 år," siger Nikolaj. 

De tror, at det nok skal gå. 

Nikolaj og Maria vil dog snart være på fornavn med hele Danmark. Og det vil de formentlig være det næste lange stykke tid. Danskerne kan i hvert fald se frem til at stifte bekendtskab med Maria og Nikolaj på TV 2 torsdag klokken 20.00.