Den ubemærkede 'hemmelige knap' kan spare dig mange penge på brændstof: Sådan vinker du farvel til dyre benzinregninger

Skrevet af Emil Martesen

46 uger siden

|

11/07/2023
Foto: Privat
Foto: Privat
Næsten alle har denne ‘hemmelige knap’ gemt i bilen.

Dagens topnyheder

Måske går du glip af store besparelser hver gang, du sætter dig ud i din bil. 

Nu lyder en opfordring nemlig, at bilejere skal kigge godt efter i deres bil, da en lang række biler har en helt særlig knap, der gør, at man kan spare penge på brændstof. 

Det er ingen hemmelighed, at det er blevet dyrere at tanke, og at priserne ikke har fundet sit oprindelige niveau, siden både benzin og diesel slog rekorder for høje priser tilbage i 2022. 

Det skriver The Mirror

Bilservice- og reparationsfirmaet ‘Kwik Fit’ har opfordret bilister til at tjekke efter, om de skulle have den gældende knap i sin bil. 

Det er ingen overraskelse, at en bils klimaanlæg bruger motorkraft i benzin- og dieselbiler, da de tager luften udefra og køler den ned eller varmer den op. 

Benytter man sig meget af dette, fører det også til et større brændstofforbrug, og det gælder uanset om man køler sin bil ned eller opvarmer den. 

Men faktisk bruger man unødvendigt brændstof ved at gøre det på den måde. 

I stedet har nogle bilister muligheden for at vælge, at bilens aircon-system skal bruge luften, der allerede er i bilen. 

Firmaet ‘Kwik Fit’ opfordrer derfor folk til at tjekke, om de har den knap, der er specifikt designet til formålet. 

Hvis den er aktiveret, bruges luften inde fra bilen ved at trække den igennem ventilationsåbningerne, mens den samtidig forhindrer luften udefra i at komme ind. 

Hvis bilister bruger denne knap, vil det hjælpe med at reducere brændstofforbruget, da det belaster bilens motor mindre. 

Det gælder også elbiler, da aircon vil belaste bilens batteri mindre. Bradley Jando fra Kwik Fit udtalte følgende: 

“Kompressoren kræver energi for at køre dit køretøjs klimaanlæg og vil derfor bruge en lille mængde brændstof, når systemet kører. Det kan øge dit brændstofforbrug med så meget som 10%, og virkningerne er især mærkbare på korte ture”.