Dennis afslører: Sådan undgår du smertefulde toiletbesøg

Foto: Shutterstock

Dennis Raahave løfter sløret for, hvordan du undgår smertefulde toiletbesøg.

Det lyder måske mærkeligt - men nu har seniorforsker og speciallæge i kirurgi og kirurgiske mave-tarm-sygdomme, Dennis Raahave, løftet sløret for en række gode råd til, hvad er der er godt at huske, når du skal besøge det lille hus. 

Det er for eksempel de færreste, der tænker over, hvordan de sidder, men det er et af rådene, som Dennis skærer ud i pap. 

Måske er det ikke ligefrem et spørgsmål du stiller dig selv i hverdagen, men det er faktisk godt givet ud, hvis du tænker over dine toiletvaner. 

Dennis påpeger nemlig, at hvis du sidder rigtigt lægger man ikke hindringer i vejen for, at man kan tømme tarmen. 

Hvad angår hvordan du skal sidde, skal du passe på ikke at sidde for højt. Det skyldes, at hvis du sidder i en lavtsiddende position, får vinklen i endetarmen rettet sig bedre. 

Desuden afslører han, at det kendte ordsprog ‘skal man, så skal man’ bør taget seriøst, idet en stor mængde afføring vil forblive i tarmen, hvis du ikke går på toilet, når du skal. Det kan føre til forstoppelse. 

Han forklarer også, at tarmen bør passe sig selv: 

“Tarmen tømmer sig selv reflektorisk. Det vil sige i løbet af omkring 30 sekunder”, og tilføjer: 

“Med den rigtige kost, væske og motion skulle man gerne opnå en afføring, som ikke er hård. Nogle skal vente længe, og det er, når systemet er gået i udu i forhold til det normale”. 

Her tilføjer seniorforskeren, at en god kost særligt består af grøntsager, der indeholder gode fibre. 

Dertil er det godt, at drikke rigeligt med letflydende væske som vand, kaffe og te samt at dyrke motion en halv time dagligt . Særligt løb, da det giver tarmen en bedre bevægelighed.

Læs også

Zac Efron blev kaldt verdens lækreste: I dag er han uigenkendelig

 

 

 

 

Dagens Gossip