Der bliver udsigt over Lillebælt 57 meter oppe

Skrevet af admin

13/11/2014

Dagens topnyheder

Sydney er berømt for sin bridge-walking på The Sydney Harbour Bridge. Herfra kan turisterne se byen oppefra.

Den idé har man nu taget til sig i Fredericia og Middelfart Kommuner, og til maj åbner Den Gamle Lillebæltsbro for bro-vandringer 57 meter over havoverfladen med en unik udsigt over både Fyn og Jylland.

Torsdag blev det første spadestik taget til projektet af de to kommuners borgmestre Steen Dahlstrøm (S) og Jacob Bjerregaard (S).

Allerede fra februar kan man købe billetter, og turen starter ved Middelfart i det nye velkomstcenter Bridge-walking Lillebælt. Der bliver også en opgang fra Fredericia-siden.

-Vi åbner i maj, og i princippet vil vi have åbent alle dage, men der vil selvfølgelig være dage, hvor blæst og is gør, at vi må aflyse, siger eventmanager Martin Stockholm, Fredericia Kommune.

Man kan ikke bare selv klatre op på broen og så spadsere over. Den tre kilometer lange ture bliver guidet, og der er maksimum plads til 20 deltagere pr. tur. Derudover skal man være mindst 140 cm høj for at få lov at komme op på broen. Prisen bliver 249 kroner.

Det er Banedanmark, der helt ekstraordinært har givet tilladelse til, at uddannede guider må tage turister med på vandretur oppe på toppen af Den gamle Lillebæltsbro.

I de to kommuner er der glæde over, at det er lykkedes at få den højtragende attraktion på Lillebælt.

Håbet er, at attraktionen vil tiltrække mange besøgende og skabe omsætning og arbejdspladser i området.

- Vi har allerede etableret et godt samarbejde med de lokale hoteller og konferencecentre, som står klar til at modtage gæsterne, siger borgmester Jacob Bjerregaard.

/ritzau/