Der er åbnet for forskudsopgørelsen: Ny detalje er vigtig for en lang række danskere

Skrevet af Jesper Bengtson

14/11/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
I år ser forskudsopgørelsen ikke helt ud, som den plejer.

Dagens topnyheder

Mandag aften blev forskudsopgørelsen for 2024 tilgængelig på skat.dk, hvilket er en anelse tidligere end forventet, da offentligheden havde forventet åbningen i dag tirsdag.

Den årlige forskudsopgørelse, der traditionelt præsenteres i november, for det kommende år er nu tilgængelig for tidlig gennemsyn og redigering af oplysninger om forventede indtægter og fradrag.

Dog bringer årets forskudsopgørelse også en ny dimension.

Det skriver Avisen.

Som en del af det nye boligskattesystem er grundskylden, som normalt opkræves halvårligt, nu integreret i forskudsopgørelsen. Dette tillader boligejere at få et samlet overblik over deres foreløbige boligskat direkte i opgørelsen.

Forskudsopgørelsen er baseret på de seneste års- eller forskudsopgørelser, men det er afgørende at være opmærksom på eventuelle ændringer i ens økonomi. Ændringer som et nyt job, ændret transport til arbejde eller køb/salg af bolig kræver nøje opmærksomhed for at undgå uoverensstemmelser i opgørelsen.

I modsætning til årsopgørelsen, der viser det foregående års indtægter, fradrag og betalte skat, modtager Skattestyrelsen ikke løbende opdateringer om borgernes økonomiske forhold i forbindelse med forskudsopgørelsen.

Derfor er det vigtigt, at borgerne sikrer, at oplysningerne er nøjagtige for at undgå uventede skatteforpligtelser ved årets afslutning.

Før offentliggørelsen af forskudsopgørelsen er det normalt en af Skattestyrelsens travleste dage, da borgere strømmer til for at tjekke og justere deres skattemæssige status.