Derfor virker dit betalingskort ikke: Stort nedbrud

Skrevet af Nicolai Busekist

28/08/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Næsten 20 banker er ramt af driftsudfald, der betyder, at deres kunders betalingskort ikke virker.

Dagens topnyheder

En lang række danskere har ikke mulighed for at bruge deres betalingskort. Det skyldes et driftsudfald hos det firma, der leverer teknologien bag betalingskort, netbank mv.

Der er en lang række banker, der er omfattet af dette, hvilket bl.a. gælder Nykredit Bank, Spar Nord, Vestjysk Bank og Arbejdernes Landsbank.

Derudover er det også tilfældet for kunder i en række andre pengeinstitutter, hvilket blandt andet omfatter Coop Bank, Lunar og PFA Bank.

Det er firmaet BEC, der står for at levere den teknologi, der driver betalingskortene. De har selv oplyst på deres hjemmeside, at de er ramt af driftsudfald:

"BEC’s mobilbank, netbank og pengeautomater er ude af drift. For kunder i BEC-pengeinstitutter vil visse betalingskort og MobilePay-overførsler også være ramt af fejlen eventuelt sådan at kun større beløb afvises," skriver de.

De oplyser også, at driftsudfaldet er et resultat af 'en teknisk fejl efter en planlagt genstart af BEC’s centrale systemer natten til søndag'.

Der er ikke givet et estimat på, hvornår de forventer, at de har fundet frem til og udbedret den fejl, der har ført til driftsudfaldet.

På deres hjemmeside oplyser de dog om, at de er i fuld gang med at løse problemet, så kunderne igen kan få lov til at betale med deres betalingskort.

Ifølge BEC betjener firmaet 22 procent af de danske bankkunder, hvilket betyder, at der på nuværende tidspunkt er en del danskere, der ikke har mulighed for at bruge deres betalingskort.

Er du i tvivl om, hvorvidt du er ramt af problemet, kan du se, om det er dit kort, der er ramt her.