Det betyder alverden for din pengepung: Sælg din bil inden dette kilometertal

Skrevet af Emil Martesen

12 uger siden

|

23/02/2024
Foto: Google Street View
Foto: Google Street View
Det betyder alverden for din pengepung.

Dagens topnyheder

Det er bestemt ikke gratis, at eje en bil i Danmark.

Og når man skal skille sig af med sin bil, er der en lang række faktorer, der spiller ind i forhold til, hvad du kan få for den.

Kilometertallet er dog en faktor, der kan vise sig at have stor indflydelse på værdien af din bil.

Desuden vil det også have indflydelse på, hvor nemt du vil have ved at sælge din bil. Hvis din bil har kørt rigtig mange kilometer, bliver det bestemt ikke lettere at finde en køber til den.

Tværtimod kan det vise sig at blive rigtig svært at finde nogen, der vil købe din bil, hvis den f.eks. har kørt 300.000 kilometer. Derfor er det en god idé at sælge din bil, inden den har kørt for mange kilometer.

Ifølge Daily Star mener eksperter fra Progressive, at det ville være bedst at sælge din bil, inden den har kørt mellem 30.000 og 40.000 miles. Det svarer til mellem cirka 48.200 og 64.300 kilometer.

Hvis du kører mange kilometer hvert år, så kan det være et tidligt tidspunkt at sælge din bil. Forholder det sig på denne måde, så råder Progressive dig til at sælge din bil, når den har kørt mellem 60.000 og 70.000 miles, svarende til mellem 96.500 og 112.000 kilometer.

Der er flere årsager til, at de anbefaler dette. Det handler dog primært om, at bilens garantier typisk udløber omkring disse kilometertal. Det betyder, at en eventuel køber skal forvente at bruge flere penge på at vedligeholde bilen.

Hertil er der også et psykologisk aspekt af det, for når kilometertallet er for højt, kan det få en køber til at holde sig tilbage. Ifølge Progressive er der en form for barriere ved 100.000 miles. Det svarer til cirka 160.000 kilometer.

"I en købers bevidsthed er der en almindelig opfattelse af, at en bils værdi falder, når kilometertælleren krydser 100.000 miles," lyder det.

De anbefaler, at man sørger for at servicere sin bil regelmæssigt. Desuden skal man gemme papirarbejdet fra dette, så man kan bevise, at bilen er blevet serviceret. Det kan nemlig gøre det lettere at sælge bilen til en interesseret køber.

Er der tale om en relativt moderne bil, vil den sandsynligvis selv fortælle dig, når det er tid til at servicere den. Hvis ikke, så er det muligt at finde de anbefalede intervaller i bilens manual eller på nettet.

Hvis du ønsker at sælge din bil, uden at tabe for mange penge på den, skal du derfor sælge den i god tid. Hvis du når at køre for mange kilometer i den, er du nødt til at acceptere, at du må sætte prisen lavere.

Desuden kan det også vise sig at være svært at finde en køber til din bil, der har kørt mange kilometer. Mange er meget påpasselige med at købe disse biler, da de ikke vil løbe risikoen for at købe en bil, der koster mange penge i vedligehold og reservedele.