Det danske landsholds trøjer skaber overskrifter over hele verden: "Det sender et stærkt budskab"

Foto: Shutterstock

Flere udenlandske og internationale medier har opdaget, at Danmarks herrelandshold i fodbold kommer til at bære nogle helt specielle trøjer under dette års VM i Qatar.

For nyligt blev de tre danske landsholdstrøjer, som herrelandsholdets spillere skal bære til VM i fodbold i Qatar til vinter, offentliggjort af producenten, Hummel, og der var nogle detaljer, som aldrig er set før. 

Trøjerne er godt nok i de genkendelige henholdsvis røde, hvide og sorte farver, men det er svært at undgå at lægge mærke til, at trøjerne er helt ensfarvede.

Læs også

Briter i chok: Så meget koster det at se Elizabeth II's gravsten

Hverken Hummel- eller DBU-logoet er således særlig synligt på trøjerne, som logoerne ellers normalt er, og det er der faktisk en rigtig god grund til.

Sådan ser herrelandsholdets nye røde trøje ud / Foto: Instagram / @hummelsport

"De [red. trøjerne] er ikke kun inspireret af Euro 92 [...], men [de er] også en protest mod Qatar og landets menneskerettighedshistorik," lyder det således i en udtalelse fra Hummel, som fortsætter: 

"Det er derfor, vi har tonet alle detaljerne på Danmarks nye VM-trøjer ned, inklusiv vores logo og ikoniske pile. Vi ønsker ikke at være synlige under en turnering, som har kostet tusindvis af folk deres liv."

Sådan ser herrelandsholdets nye hvide trøje ud /Foto: Instagram / @hummelsport

I udtalelsen står der desuden: "Vi støtter det danske landshold hele vejen, men det er ikke det samme som at støtte Qatar som værtsnation. Vi tror på, at sport skal bringe folk sammen. Og når det ikke gør [det], ønsker vi at lave en udmelding."

Sådan ser herrelandsholdets nye sorte trøje ud \n / Foto: Instagram / @hummelsport

Den kontante udmelding kommer efter lang tids kritik af Qatars manglende overholdelse af menneskerettigheder, og Hummels beslutning har skabt overskrifter verden over. 

Det britiske medie Ladbible har blandt andet bragt en artikel med rubrikken: "Denmark's football kit manufacturer to hide logo during Qatar World Cup."

Artiklen er desuden blevet delt på Facebook med teksten: "Det sender et stærkt budskab til værtsnationen."

Det britiske sportsmedie Sky Sports har ligeledes bragt en artikel med rubrikken: "Hummel 'tones down' branding on Denmark's World Cup kit in Qatar protest."

Også det internationale sportsmedie Eurosport har bragt en artikel om emnet med rubrikken: "'We don't wish to be visible' - Hummel reveal Denmark 'protest' kits for Qatar 2022 World Cup."

Læs hele Hummels udtalelse herunder:

Foto: Instagram / @hummelsport

 

Læs også

Bekræfter: "Uautoriseret" drone-aktivitet over dansk gasfelt

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip