December nærmer sig med hastige skridt.
Allerede nu, er julefrokostsæsonen skudt i gang - og mange danskere bruger i øjeblikket weekenden på sociale arrangementer.
Men som bekendt, så er denne tid på året også højsæson for sygdom. I særdeleshed roskildesyge, som oftest resulterer i en uskøn blanding af opkast og diarre.
Derfor bør vi også passe godt på hinanden, for at få brudt smittekæden.
Det kommer Fødevarestyrelsen med et opråb om nu.
"UNDGÅ AT BLIVE SMITTET MED ROSKILDESYGE TIL JULEFROKOSTEN" lyder det indledningsvist fra Fødevarestyrelsen.
"Det er højsæson for roskildesyge. Roskildesyge kan bl.a. smitte via mad og det bestik, du tager mad med på julebuffeten. Du kan smitte andre, både før du føler sig syg, og mindst 48 timer efter du føler dig rask," lyder rådet.
Der er flere tiltag, som kan mindske smitten. Blandt andet kan man undgå dårlig mave og at smitte andre ved julebuffeten:
Vask hænder med sæbe og vand, inden du går til buffeten. Håndsprit virker ikke mod roskildesyge.
Brug skeerne og tængerne ved fadene til at tage mad med.
Sig til køkkenpersonalet, hvis bestikket til et fad er faldet ned i maden.
Hold om brødet med et klæde, når du skærer det.
Tag en ny tallerken ved en ny portion.
Og sidst, men ikke mindst - det kan være fristende at møde op til julefrokosten, men du bør blive hjemme, hvis du har – eller lige har haft – roskildesyge.