Det nationale middagsmåltid kåres 20. november

Snart føjes middagsmåltidet til listen af nationalt lim, der skal binde nationen sammen. Vi har i forvejen eksempelvis nationalsangen "Der er et yndigt land", og nationalfuglen er svanen.

Den 20. november vil danskernes egne stemmer have afgjort, hvilken middagsret der skal have titel af Danmarks nationalret. Blandt de 24 kandidater er blandt andet stegt flæsk med persillesovs, flæskestegen, frikadellen og biksemaden.

Det er fødevareminister Dan Jørgensen (S), der står i spidsen for kåringen af det nationale måltid.

For hver region i Danmark er der nu udvalgt tre middagsretter, der kandiderer til titlen.

På hjemmesiden www.nationalret.dk kan danskerne frem til den 26. oktober stemme på deres kandidat.

I perioden mellem 28. oktober og 16. november foregår den nationale afstemning om de 24 forslag, og det vindende måltid kåres 20. november, oplyser Fødevareministeriet.

- De sidste uger har vi diskuteret mad, måltider og lokale råvarer som aldrig før. Danskerne har sendt hundredvis af billeder med bud på retter til konkurrencen, og tusindvis har debatteret vores mad- og måltidskultur på Facebook.

- Nu skal danskerne til stemmeurnerne, siger fødevareminister Dan Jørgensen i en pressemeddelelse.

Ifølge Fødevareministeriet er der kommet mere end 700 billeder fra danskerne bare på Instagram og e-mail samt mere end 12.000 følgere på Facebook, der deler billeder og kommenterer livligt.

Danskerne har været ivrige med at poste forslag til Danmarks nationalret på de sociale medier, og det har givet kokke fra otte regioner inspiration til hver at fortolke tre danske klassiske retter.

- Det bliver spændende, hvilke retter der går videre til finalen om at blive Danmarks nationalret fra de enkelte landsdele.

- Men lige meget om det bliver frikadeller eller gule ærter, så håber jeg, at debatten forsætter ude i kantinerne og ved middagsbordene, så vi sammen kan løfte den danske mad og måltidskultur, siger Dan Jørgensen.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip