DF kalder justitsminister i samråd om domstolssikkerhed

Fredag er domstolene ude med kritik af politikerne for at komme med tomme løfter om hjælp med sikkerheden ved domstolene. Kritikken kom fra direktøren for Domstolsstyrelsen, Charlotte Münter, og højesteretsdommer Jens Peter Christensen.

Den kritik får nu Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, til at kalde justitsminister Mette Frederiksen (S) i samråd i retsudvalget i det nye år

- Hun skal svare på, hvorfor regeringen ikke har taget det mere seriøst, at der er en udfordring med sikkerheden hos domstolene, siger han til Ritzau.

Den socialdemokratiske retsordfører, Trine Bramsen, sagde fredag ifølge DR Nyheder, at der allerede de er ressourcer inden for det nuværende budget til at øge sikkerheden.

Peter Skaarup er utilfreds med, at regeringen under finanslovforhandlingerne med SF og Enhedslisten ikke har fundet en løsning på problemet.

Han vil tage til samrådet med et klart ønske til Mette Frederiksen: Hun skal anerkende problemet.

- Hun skal sige, at hun tager det seriøst, og at man ved de mest relevante retter, får sikkerhedspersonale, der kan betjene det udstyr, vi har indkøbt, siger Peter Skaarup.

- Der er også lovforslag på vej igennem ministeriet, som stadig ligger og venter. Det trækker ud med det resultat, at vi har nogle utrygge medarbejdere og folk, der kommer i retterne.

Dansk Folkeparti mener, at der skal handles, når domstolene selv signalere, at der er problemer med sikkerheden.

- Det er utrolig giftigt, fordi det, der foregår ved domstolene, er utroligt vigtigt for vores demokrati og retssamfund. Det skal foregå på en ordentlig måde, hvor retten skal have ro og fred til at vurdere, om en person er skyldig, siger Peter Skaarup.

- Det må ikke ske, at man kan intimidere det forløb med våben eller dårlig opførsel.

/ritzau/

 

Dagens Gossip