DI vil have virksomheder til at tage flere lærlinge ind

Der er mangel på både faglært arbejdskraft og lærlingepladser herhjemme, og derfor indleder Dansk Industri (DI) nu en kampagne for at få virksomhederne til at tage flere praktikanter.

- Vi har et ansvar for, at der er praktikpladser nok til at uddanne de faglærte, vores virksomheder kommer til at mangle. Derfor sætter vi ind på de områder, hvor vores medlemsvirksomheder får brug for flere dygtige hænder og kloge hoveder, siger administrerende direktør for DI, Karsten Dybvad, i en pressemeddelelse.

I første omgang rettes indsatsen mod 1000 industrivirksomheder for at finde flere pladser til unge, der for eksempel drømmer om at blive industriteknikere, værktøjsmagere og klejnsmede.

DI vil også se på de uddannelser, hvor unge søger praktikplads forgæves, og hvor der samtidig er virksomheder, som mangler dygtige lærlinge.

Et eksempel er uddannelsen som industritekniker, hvor 89 elever lige nu er i gang med deres praktik i et praktikcenter og ikke i en virksomhed, samtidig med at flere virksomheder ikke kan finde en lærling.

- Vi kontakter de erhvervsskoler, der har industriteknikerlærlinge i deres praktikcenter og prøver at matche dem med en virksomhed. Målet er, at alle dem, der er kvalificerede, motiverede og klar til at komme ud på en virksomhed, får tilbudt en praktikplads inden sommerferien, siger Karsten Dybvad.

DI's nye indsats modtages positivt.

- Den skal åbenbart være fem minutter i 12, før vi får fingeren ud, siger Mattias Tesfaye til Politiken.

Han er murer og folketingskandidat for Socialdemokraterne og forfatter til bogen "Kloge hænder"' fra 2013, hvori han advarer om mangel på faglært arbejdskraft.

Mie Dalskov Pihl, chefanalytiker i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, er enig:

- De seneste tal viser, at syv af 10 virksomheder ikke har lærlinge. Så der et stort potentiale ude i virksomhederne, siger hun til avisen.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip