Digitaliseringsstyrelsen udsender e-Boks-advarsel til danskerne

Skrevet af Emil Martesen

3 uger siden

|

20/05/2024
Nyheder
Foto: Dagens.dk
Digitaliseringsstyrelsen udsender en advarsel til danskerne.

Dagens topnyheder

Det er ikke nogen hemmelighed, at svindel på nettet bliver mere og mere sofistikeret, som tiden går.

Det er dog ikke ensbetydende med, at de 'gode gamle' svindelnumre er forsvundet; og nu er den gal igen med falske SMS'er.

I øjeblikket florerer der falske SMS’er falske SMS’er med Digital Post som afsender, der ser ud til at komme fra Gældsstyrelsen.

Det har fået Digitaliseringsstyrelsen til at udsende en advarsel via appen 'Mit digitale selvforsvar', og heri forklarer de, hvad man bør gøre, hvad man ikke bør gøre, samt hvordan man skal forholde sig til truslen.

Svindlerne oplyser i SMS’en, at der er post fra Gældsstyrelsen, og at du bør klikke på linket i beskeden for at logge ind og læse brevet.

SMS’en er falsk, og du skal ikke klikke på linket i beskeden.

Digital Post sender aldrig SMS’er med links, der fører dig til direkte til en login-side, men i stedet til hovedsider som blandt andet borger.dk, e-Boks.dk og mit.dk

Hvis du allerede har klikket på linket og indtastet dine personlige oplysninger, kan du altid få hjælp ved at kontakte Cyberhotline for Digital Sikkerhed på 33 37 00 37.

Her er tre gode råd, der kan være med til at beskytte dig mod svindel:

  • Ingen banker eller offentlige myndigheder vil bede om dine personlige oplysninger og koder via mail, SMS eller telefon.

  • Vær opmærksom på, om links eller afsenderadresse ser mistænkelige ud. Er der fx meget lange links eller stavefejl.

  • Hvis du er i tvivl om svindel, så kontakt afsenderen på deres hovednummer og få bekræftet om de har sendt en mail eller sms.

Herunder kan du se et eksempel på den falske besked.

Foto: Mit Digitale Selvforsvar