Disse to kommuner kan vente yderligere restriktioner

Skrevet af Mathias Busekist

21/11/2020
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Restriktionerne, som i øjeblikket holdes over Nordjylland, bliver udvidet til andre kommuner.

Dagens topnyheder

Der vil mandag blive meddelt af regeringen, at restriktionerne udvides til to vestjyske kommuner. Det er Holstebro og Ringkøbing-Skjern.

Det viser en mail, skriver B.T. 

"Dette bygger blandt andet på, at der er bekymrende stigning i fund af minkvarianter i positive prøver fra personer med bopæl i disse kommuner," læser mailen ifølge dagbladende Ringkøbing-Skjern og Holstebro-Struer. 

Mailen er blevet sendt af sundhedsminister Magnus Heunicke (S) til følgegruppen. 

Indført lokale restriktioner

Der blev i starten af november indført lokale restriktioner i Nordjylland. Det valgte man, efter at der på fem minkfange blev fundet en muteret coronavirus. 

Regeringen meldte ud, at den kunne skabe problemer i forhold til den kommende vaccine mod coronavirus. Der er derfor indført lokale restriktioner frem til 3. december. 

Restriktionerne er dog mandag blevet lempet. Der sker til gengæld stadig en sekventering af alle positive prøver. Det skal give svar på, hvor udbredt den muterede virus er hos mennesker, der er bekræftet smittet. 

Indkaldt til telefonmøde

Borgmester i Ringkøbing-Skjern Hans Østergaard (V) siger til medierne, at han blev forundret over at blive indkaldt til telefonmødet. 

"Vi har haft mellem seks og ni smittede om dagen den seneste tid, og jeg undrer mig derfor over, at vores kommune er med på vognen," lyder det fra Hans Østergaard. 

Han siger slutteligt, at der ingen mink er tilbage hos dem, og Holstebro er langt hårdere ramt.