Djokovic er videre i Paris med sejr over gruskongen

Rafael Nadal måtte onsdag indkassere et sjældent nederlag i Paris, da den spanske gruskonge måtte forlade French Open.

For blot anden gang i karrieren blev den 29-årige spanier besejret i den franske grand slam-turnering, da han i kvartfinalen blev slået 5-7, 3-6 og 1-6 af den serbiske verdensetter Novak Djokovic.

Der var på mange måder tale om en moralsk finale mellem de måske to største favoritter til at tage titlen i Frankrigs hovedstad.

Djokovic fik en forrygende indledning på kampen, da han straks bragte sig foran med 4-0 i første sæt. Alt fungerede for serberen, der trods otte grand slam-titler aldrig har vundet i Paris.

Trods store problemer hev Nadal sig op og fik udlignet til 4-4, og duellen var pludselig åbnet helt op igen. Djokovic var dog lige en tand skarpere, og det gjorde udslaget i det mentalt vigtige første sæt.

De to spillere fulgtes ad til 3-3 i andet sæt, men Nadal kæmpede en del mere end Djokovic, der igen trak fra.

Tredje sæt var ren paradekørsel for serberen, der var tæt på at uddele et såkaldt æg til Nadal. Spanieren fik dog holdt sin serv en enkelt gang, da han reducerede til 1-4. Tredje sæt sluttede symptomatisk med en spansk dobbeltfejl.

Rafael Nadal har vundet French Open ni gange i karrieren. Hans eneste nederlag frem til onsdag faldt i 2009, da han tabte til svenske Robin Söderling.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip