Du kan spare voldsomt mange penge: Derfor skal du tjekke dine gamle beskeder i e-Boks nu

Skrevet af Emil Martesen

4 uger siden

|

21/04/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Du kan spare voldsomt mange penge, hvis du tjekker dine gamle e-Boks beskeder igennem.

Dagens topnyheder

Du kan sidde inde med en stor gevinst, men det er ikke sikkert, at du selv er klar over det, og derfor er det tid til at tjekke skuffer og e-Boks igennem.

Sådan skriver Finans.

I lyset af de seneste udviklinger er der nu øget opmærksomhed på de obligationsserier, der blev efterladt i september. 

Indtil den dato havde de 30-årige obligationer en udløbsdato i 2053, men i de næste tre år er den blevet udskudt til 2056.

De nuværende rentesatser på markedet gør det afgørende at nøje analysere kursudviklingen - især hvis man har et lån med udløb i 2050. 

For syv af disse lån er der i øjeblikket en potentielt betydelig gevinst på hele 25 kurspoint eller mere.

Kursfølsomheden af et lån stiger i takt med, at rentesatserne falder, og jo mere fleksibilitet i afdragsbetalinger, jo større er kursfølsomheden - og den følsomhed er en fordel for dem med fastrentelån.

Hvis du er blandt dem, der har et ældre afdragsfrit lån med en rentesats på 0,5 procent og udløb i 2050, har du mulighed for at reducere din restgæld med næsten 40 procent, såfremt du omlægger lånet.

For andre ældre lån, herunder det afdragsfrie 2 procents-lån med udløb i 2047 og de 20-årig 1 procents-lån, kan man også opnå en yderst stor besparelse, der ligger i omegnen af 20 procent.

Derfor er der altså god grund til at få tjekket både skuffer og e-Boks igennem, som Finans også indleder deres artikel med at skrive.