DMI advarer mod kraftigt snefald

Foto: Shutterstock

Vinteren er for alvor ankommet, og i løbet af søndagen kan der falde en stor mængde sne.

Nu er det tydeligt, at vinteren er ved at nærme sig. DMI har udsendt et varsel om, at der er risiko for kraftigt snefald.

Læs også

Fogh har opskriften klar til Ellemann: Mette Frederiksen skal opfylde disse krav

Det er dog ikke hele landet, der kan blive ramt af dette. Derimod er det kun en koncentreret del af landet, om end der kan falde sne hele landet over, men i mindre mængder.

Ifølge DMI er der en risiko for, at der falder mellem 20 og 30 cm sne over den sydlige del af Sjælland samt Lolland, Falster og Møn. Den store mængde sne forventes at falde i tidsrummet fra kl. 2 natten til søndag frem til søndag kl. 18.

Det lyder også, at der tilmed kan være perioder, hvor der falder en del sne - faktisk helt op til 15 cm på blot seks timer.

"Der er risiko kraftigt snefald, i perioder over 15 cm på 6 timer og sammenlagt 20-30 cm i varslingsperioden," lyder det fra DMI.

Det skyldes, at et lavtryk med en tilhørende okklusion, der har ligget sydvest for Bornholm, har bevæget sig længere mod vest.

Desuden er dette også med til, at det i samme tidsrum kan give en nord- eller en nordøstlig vind til området, hvilket altså vil være kombineret med sne og snebyger.

Samtidig er kombinationen af det varme havvand og den kolde luft i højden med til at øge risikoen for, at der kommer kraftige snebyger, der kan ligge næsten stationært. Som følge af dette, kan der stedvis give store snemængder.

DMI oplyser også, at det kan have trafikale konsekvenser, at der falder meget sne. Derfor er det noget, man skal være opmærksom på, hvad enten man skal køre i egen bil eller med offentlig transport i løbet af søndagen.

Læs også

Kvinde delte kreativ løsning på pengeproblemer: Nu mødes hun af kritik

"Kraftig sne medfører hurtig lukning af udsatte veje pga. fygning og dannelse af snedriver, nedsat sigt samt risiko for standsning af kollektiv trafik," skriver DMI.

 

Dagens Gossip