DMI advarer: Uvejr på vej

Skrevet af Nicolai Busekist

96 uger siden

|

15/07/2022
Foto: Shutterstock.
Foto: Shutterstock.
DMI har udsendt et varsel om, at der er uvejr på vej, og at der natten til lørdag og lørdag morgen er risiko for kraftige byger med torden.

Dagens topnyheder

Flere steder i landet kan beboerne potentielt se frem til, at de får en del regn.

Ifølge DMI er der nemlig en risiko for, at der natten til lørdag vil være kraftige regn- og tordenbyger flere steder i landet.

Mere konkret er der ifølge deres varsel tale om både Langeland, Lolland, Falster, det sydlige Sjælland og det sydøstlige Fyn.

Lørdag morgen er det dog en anden del af landet, der vil gøre klogt i at huske paraplyen, for de kraftige regnbyger bevæger sig nemlig mod øst.

Det betyder, at der fra lørdag morgen og frem til middag er risiko for, at Bornholm får besøg af både regn- og tordenbyger.

Det lyder fra DMI, at der vil være tale om byger, der har en del vand med sig. Konkret kan de kraftige byger nemlig resultere i op mod 24 millimeter nedbør lokalt på under 6 timer.

Ydermere er der også risiko for lokale skybrud, om end der ifølge vagthavende meteorolog Martin Lindberg er der tale om en mindre risiko. Definitionen på skybrud er, at der i en periode på 30 minutter falder mere end 15 millimeter nedbør.

DMI oplyser, at det er et trug med kolde højdeluft, der natten til lørdag og lørdag morgen vil passere Danmark fra nordvest.

I denne forbindelse vil der forekomme en instabil atmosfære, hvilket resulterer i, at der er en større risiko for kraftige byger.

Indtil videre ser det ud til, at det kun bliver den østlige del af landet, der bliver ramt af de kraftige regn- og tordenbyger. Bor man derfor i Jylland, tyder den nuværende prognose på, at man kommer til at gå fri af uvejret.