DMI advarer: Voldsomt vejr på vej

Foto: Shutterstock.com

DMI har udsendt et varsel om, at der er voldsomt vejr på vej.

Ifølge Danmarks Meteorologiske Institut kan flere del af Danmark se frem til en søndag, der kommer til at byde på en del regn. Især i de sydlige og østlige dele af landet kan det blive en ganske våd søndag.

Læs også

Ferien kan være i fare: SAS og Norwegian ramt af strejke

Allerede i løbet af natten til søndag kan der falde en del regn. Ifølge DMI er det estimeret, at der fra søndag kl. 02 til søndag kl. 12 kan falde mellem 25 og 35 mm regn i den sydlige og østlige del af landet.

Er man uheldig, kan der endda lokalt falde helt op til mellem 35 og 45 mm regn i det førnævnte tidsrum.

Søndag vil kølig luft trække ned over Danmark, hvilket støder sammen med meget varm luft, der forsøger at bevæge sig op over Danmark sydfra. På grænsen mellem den kolde og varme luft, er der ikke blot risiko for kraftig regn, men også torden.

Dette har fået DMI til at udsende et varsel om kraftig regn, der gælder for den sydlige og østlige del af landet mellem søndag kl. 02 og søndag kl. 12. Hertil er det også blevet meldt ud, at dette gør sig gældende for særligt Sydjylland, Nordfyn og Nordsjælland.

Ydermere er der også udsendt et varsel om, at der er risiko for kraftig regn på Bornholm mellem søndag kl. 05 og søndag kl. 18. DMI's varselskriterie for kraftig regn er, at der minimum falder 24 mm regn på 6 timer, eller mere end 30 mm i varslingsperioden.

Meldingen lyder dog også på, at der fortsat er nogen usikkerhed omkring, hvor i landet den kraftigste regn vil falde. De seneste prognosekørsler har dog givet en indikation af, at det bliver i de sydlige og østlige dele afl andet.

Læs også

Nu melder Putin ud

Muligvis kan båndet med kraftig regn dog ende med at blive forskudt med mellem 50 og 100 km mod syd og sydøst, så det i stedet vil ramme Østersøområdet og Nordtyskland, lyder det fra DMI.

 

Dagens Gossip