DMI med brandvarm melding: Så varmt bliver det

05/09/2023 07:36

Henrik R

Nyheder
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Hiv grillen frem far skuret, find sommertøjet frem igen og gør dig klar til en uge med massiv varme.

Mest læste i dag

Danmark kan se frem til en uge med sensommervejr, der byder på masser af solskin og varme temperaturer. Dette skyldes et stort højtryk, der ligger over kontinentet og holder regn og blæst på afstand.

I stedet sender højtrykket varm og tør luft op over Danmark fra syd.

Varmen stiger

Ugens vejrprognose lover temperaturer, der flere steder vil stige til 25 grader eller endda lidt over. Især torsdag og fredag ser ud til at blive de varmeste dage, hvor termometeret kan snige sig helt op til 27-28 grader.

Men efteråret kommer med en lille hage ved det ellers skønne vejr. Temperaturen om natten forventes at falde til mellem 10 og 15 grader, hvilket kan medføre tågedannelse sent om natten og i de tidlige morgentimer. Når morgensolen begynder at varme op, vil tågen langsomt hæve sig.

Dette kan i et kort øjeblik danne et let skydække på himlen, inden solen bryder igennem og giver os endnu en skøn efterårsdag at nyde.

Selvom dagene ser varme og solrige ud, er det en god idé at forberede sig på de lavere temperaturer om natten og muligheden for tåge i de tidlige morgentimer. Det er derfor klogt at have både solbriller og en varm trøje klar, når man begiver sig ud i det danske sensommervejr.

Så mens vi nyder det gode vejr, er det værd at huske på, at efteråret er lige om hjørnet, og det bringer sin egen form for skønhed og udfordringer med sig.