DMI med pludselig opdatering: Sådan bliver søndagsvejret

Skrevet af Nicolai Haugsted

3 uger siden

|

25/05/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Nyd det mens det varer.

Dagens topnyheder

Efter en fredelig lørdag med solskin og enkelte lette byger står Danmark over for en mere udfordrende søndag.

Det skriver DMIs meteorolog, Mette Tilgaard Zhang.

Lørdagen har budt på en blanding af sol, skyer, dis og tåge, hvilket har givet mange danskere mulighed for at nyde udendørs aktiviteter.

Søndagen bringer dog en anderledes vejrudsigt med sig.

Morgenen starter stille og roligt med sol, skyer, dis og tåge, men efterhånden som dagen skrider frem, vil de første byger begynde at dukke op.

Ifølge prognoserne fra DMI forventes der i løbet af dagen at dannes en del byger, hvoraf nogle kan blive ganske kraftige og ledsaget af torden.

For dem, der planlægger udendørs aktiviteter og ønsker at undgå regn, er det en god idé at følge bygernes udvikling via DMIs radar, hvor man også kan holde øje med eventuelle lyn.

Hvor bygerne præcis vil ramme, og hvor kraftige de bliver, er endnu usikkert. Ingredienserne til byger er til stede over det meste af landet, men det er de små marginaler, der afgør, om og hvor bygerne dannes, og hvor intense de bliver.

Meteorologerne sammenligner det med "at lave popcorn og skulle forudsige, hvilket majskorn der popper først." Store dele af landet kan derfor forvente kraftige byger, og lokale skybrud kan ikke udelukkes.

Usikkerheden i prognoserne betyder, at DMIs meteorologer nøje overvåger vejrudviklingen. Hvis situationen kræver det, vil de udsende varsler om skybrud eller kraftig regn. Det anbefales at holde sig opdateret på DMIs hjemmeside for de nyeste oplysninger og radaropdateringer.

Den uforudsigelige karakter af søndagens vejr gør det vigtigt for alle at være forberedt. Uanset om man planlægger en gåtur, en picnic eller andre udendørsaktiviteter, er det klogt at have en paraply eller regntøj ved hånden. Vejret kan skifte hurtigt, og det er bedre at være forberedt end at blive fanget i en uventet byge.

Søndagen kan altså byde på alt fra solskin til kraftige regnbyger og torden. For dem, der ønsker at nyde det sidste af weekenden udendørs, gælder det om at følge vejrudsigterne tæt og være klar til hurtigt at tilpasse sig vejrforholdene.

Grafik: DMI