DMI med trist melding - men der er godt nyt til de sneglade danskere

19/11/2023 09:45

Jesper Bengtson

Nyheder
Foto: Privat
Foto: Privat
Dagens vejrmelding fra DMI er ikke ligefrem opløftende.

Mest læste i dag

Dagens vejr kommer til at variere en del fra egn til egn.

Dagen begynder generelt ens, med en grå himmel og udbredt regn. Vinden, som er drejet mod sydøst, vil gradvist stige til let til frisk, og ved kysterne kan der forekomme stedvis hård vind eller kuling.

Men her slutter lighederne, skriver DMI.

Mod nord og øst forventes temperaturerne at ligge mellem 4 og 7 grader, mens vinden fortsætter omkring øst. I den sydvestlige del forventes temperaturerne derimod at ligge mellem 7 og 11 grader, samtidig med at vinden aftager og drejer mod vest og sydvest.

Aftenen og natten vil byde på mindre nedbør, men der er risiko for dannelse af dis og tåge flere steder. Det er dog ikke det eneste, der er risiko for.

Selvom regnmængderne søndag ikke når niveauet fra torsdag, kan nedbøren stadig medføre oversvømmelsesproblemer flere steder i landet.

Jorden er mange steder mættet med vand, og vandstanden er høj i åer og vandløb. Derfor opfordres borgere til at være opmærksomme på potentielle oversvømmelser i lavtliggende områder omkring søer, åer og vandløb.

I denne ombæring er DMI's forudsigelse for dagen ikke ligefrem opløftende, men til de sneglade danskere er der dog godt nyt.

Sne på vej

Allerede på tirsdag ser det ud til, at der igen kan falde sne i Danmark. I torsdag faldt sæsonens første sne, og her bredte optimismen omkring hvid jul sig i det danske land.

DMI's langtidsprognoser nævner stadig ikke noget omkring, at der lander sne sent i december måned, men når det kommer til tidligt på måneden er sagen en helt anden. Her melder DMI nemlig om mulighed for sne.

Det kan du læse mere om i artiklen herunder.