DMI med trist vejrnyt til weekenden

Skrevet af Henrik R

12/08/2023
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det har længe lignet, at weekenden skulle blive en god vejrmæssig oplevelse, men desværre ville vejrguderne noget andet, og DMI har således sendt en risikovarsel ud.

Dagens topnyheder

Danmark står over for en våd lørdag, hvor vejret vil byde på både regn og byger. Landet vil befinde sig i en skillelinje mellem den varme sommerluft fra Polen og den køligere luft fra Norge.

Denne kombination vil resultere i perioder med regn og byger, som vil variere i intensitet og varighed.

Byger er kendt for at ramme meget lokalt og kan ofte være kortvarige, mens regn typisk breder sig ud over et større område og kan vare længere.

Lørdagens vejr vil byde på begge disse nedbørsformer, hvilket kan give nogle udfordringer for dem, der planlægger at tilbringe dagen udendørs.

En særlig bekymring er de potentielt kraftige byger, som kan nå op på skybrudsstyrke og muligvis ledsages af torden.

På nuværende tidspunkt er det dog stadig usikkert, præcis hvor og hvornår den mest intense nedbør vil falde.

DMI har udsendt en risikomelding om kraftig regn, muligvis med torden, som vil være gældende fra lørdag eftermiddag og frem til midnat. For at få en mere detaljeret forståelse af, hvilke områder der er mest udsatte, kan man besøge dette link til DMI.

For dem, der planlægger at være udendørs lørdag, anbefales det at holde sig opdateret med de seneste vejrudsigter og tage de nødvendige forholdsregler for at beskytte sig mod det uforudsigelige vejr.