DMI med vild udmelding: 35 grader i denne uge

Skrevet af Nicolai Busekist

18/07/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Danskerne kan se frem til enormt høje temperaturer i næste uge.

Dagens topnyheder

Den meget varme luft, der har hængt over Syd- og Sydvesteuropa, er i dag begyndt at brede sig op til Frankrig, Belgien, Holland og England.

Hos englænderne kan de tirsdag forvente temperaturer, der kan nå op mellem intet mindre end 35 og 45 grader.

Ifølge DMI kan de høje temperaturer også svinge forbi Danmark, da det forventes, at varmen vil strømme op over Danmark både tirsdag og onsdag.

Formentligt vil temperaturen mange steder kunne nå op mellem 30 og 35 grader i løbet af onsdagen – enkelte steder kan det måske endda blive en smule varmere.

Potentielt set kan den danske varmerekord endda ende med at blive slået, selvom det dog ikke vurderes, at det er specielt sandsynligt.

"Den danske varmerekord er 36.4 grader, målt i Holstebro 10. august 1975. Det virker ikke sandsynligt, at rekorden bliver slået denne gang … men ikke umuligt," lyder det fra Martin Lindberg, der er meteorolog hos DMI.

Tirsdag lyder det på prognosen, at danskerne kan se frem til en del sol og mest svag vind fra skiftende retninger.

Onsdag vil der være en næsten skyfri himmel og solrigt vejr, mens vinden vil være tiltagende og blive let til frisk fra syd og sydøst. Ifølge DMI vil det især være vindstyrke og -retning, der er afgørende for, hvor og hvor varmt det bliver.

I og med, at havtemperaturen lyder på mellem 17 og 19 grader, er det sandsynligt, at den sydøstlige vind kan køle luften ned. Derfor vil det være mest sandsynligt, at det bliver varmest i det sydlige Jylland.

Natten til torsdag forventes landet at blive ramt af en koldfront med kraftige regn- og tordenbyger, som kommer snigende fra sydvest. Herefter vil køligere luft igen strømme ind over Danmark fra vest.