DMI melder om regn, skyer og sol: Afhænger af hvor du befinder dig i landet

04/11/2023 09:25

Jesper Bengtson

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvis du er blandt de heldige, vil du kunne se solen titte frem på himlen i dag.

Mest læste i dag

I dag, lørdag, vil himlen over Danmark blinke med et lille glimt af solskin i øst, men ellers forventes en overflod af skyer at dominere himlen over os.

Regnbyger vil igen ramme den vestlige del af landet, mens resten af nationen kan glæde sig over tørvejr. Med temperaturer mellem 8 og 11 grader, og en tiltagende vind fra sydøst i løbet af dagen, ser lørdagen ud til at være weekendens bedste dag til udendørs aktiviteter, hvis du har planlagt noget.

Men i aften og natten til søndag vil endnu en front bevæge sig op over Danmark fra syd, hvilket midlertidigt vil medføre regn de fleste steder.

Søndag morgen vil regn stadigvæk hærge den nordlige og østlige del af landet, mens resten af landet oplever byger og en overflod af skyer.

Men der er også gode nyheder for dem, der er trætte af vejrsituationen, da vinden forventes at aftage i løbet af dagen. Termometeret vil endda stige med en grad eller to sammenlignet med lørdagen.

Med denne weekendudsigt kan folk i Danmark planlægge deres udendørs aktiviteter omhyggeligt, idet der er en kortvarig solrig pause i dag. Udsigterne for søndagen ser mere lovende ud med færre byger og vindstyrker, der falder.

Vær dog forberedt på regn i aften og nat, når en front passerer.

Ingen hvid jul

I DMI's sæsonprognose bliver der stadig ikke nævnt noget om sne i december måned, hvorfor det fortsat ser ud til, at den hvide jul udebliver i år.

Prognoserne er nemlig relativt enige om, at lavtryksbanen forstærkes fra Nordatlanten til Nordeuropa og Skandinavien.

De fleste lavtryk vil formentlig tage et spor nord om Danmark og trække mildt vejr og en del fronter med regn og blæst ind over landet fra sydvest eller vest. Det giver kun plads til kortvarige opklaringer med byger og lidt sol, ligesom det kan opleves i dag.

Samlet set ser temperaturen ud at ende noget eller en del over det normale i december måned. Nedbørsmængderne ser ud til at ende lidt eller noget over det normale, fortsat med en risiko for en del over det normale, hvis flere lavtryk tager en bane henover landet.

DMI lægger altså ikke skjul på, at der ikke er gode udsigter, hvis man drømmer om at kunne sidde med en kop varm kakao og se sneen dale uden for vinduet.

Der er dog ingen grund til at miste alt håbet endnu. Prognoserne kan nemlig nå at ændre sig et hav af gange.