DMI melder om 7 grader - men så vender det

23/09/2023 10:14

Jesper Bengtson

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ifølge DMI kan det blive koldt inden for det næste døgn tid.

Mest læste i dag

Selvom det bliver koldt senere, så er der meldt om høje temperaturer i næste uge.

Morgenens vejrudsigt har opdelt Danmark i tre markante zoner, hvor en mangfoldighed af meteorologiske begivenheder er i spil og udfolder sig på forskellig vis.

Sådan skriver DMI.

Den vestlige del

I går aftes blev der udsendt en risikomelding, der lød på, at der fra 04:00 til 12:00 lørdag var risiko for skybrud og torden i området.

I landets vestlige del vågnede beboerne op til en dag, hvor himlen var domineret af tætte skydække og regnskyl, der af og til kunne erstattes af kraftige regnbyger, som var ledsaget af hagl og torden. De fleste byger følger en sydvest til nordøstlig retning, og lokalt vil der være muligheder for skybrud.

Den centrale del

I den centrale del af landet blev dagen indledt solstråler samt lidt dis og tåge. Som dagen skrider frem vil skyer og byger være på menuen i denne landsdel.

På Bornholm er himlen dækket af skyer, men der er ingen tegn på regn i horisonten. Øens indbyggere kan forvente en tør morgen, der adskiller sig fra de våde forhold i vesten.

Den østlige del

På Bornholm, som er noget af det mest østlige i Danmark, vil dagen starte skyet men tørt. Det forventes også, at der på Bornholm kommer færrest byger i løbet af hele dagen.

Generelt vil man kunne se solen titte frem i løbet af dagen, men skyer og byger slipper man højst sandsynligt ikke for.

Gode udsigter

Lørdag aften ser det ud til, at bygerne begynder at forsvinde, og at vejret begynder at blive mere stabilt. Natten til søndag kan temperaturen falde helt ned til 7 grader, men det betyder ikke, at de højere temperaturer er gået i vinterhi. I næste uge vil der tirsdag, onsdag og torsdag være mulighed for op til 22 grader, hvor solen også vil være at finde på himlen af og til.