DMI melder om farligt vejr og kraftig regn: Her er der kategori 2-varsling

Skrevet af Nicolai Steinicke

19 uger siden

|

02/01/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
DMI advarer om at vejret nogle steder bliver farligt.

Dagens topnyheder

DMI har mandag aften udsendt et 'Kategori 2'-varsel om snestorm samt en risikomelding om kraftig regn.

De seneste vejrprognoser antyder nemlig fortsat, at Danmark bliver ramt af store vejrmæssige udfordringer de kommende dage, når et dybt lavtryk først ligger næsten stille i den sydøstlige del af Nordsøen, og senere bevæger sig langsomt mod øst og svækkes, skriver vejrtjenesten på sin hjemmeside.

Nord for lavtrykket forventes nedbøren at falde som sne, tøsne eller slud, mens den mod syd forventes at falde primært som regn. Samtidig forventes vinden at tiltage til frisk vind til kuling fra øst og nordøst.

'Ved snestorm skal der falde mere end 10 cm sne på 6 timer, middelvinden skal overskride 10 m/s ligesom snefygning er sandsynlig,' oplyser DMI på sin hjemmeside.

På nuværende tidspunkt gælder snestormvarslet kun for Nordjylland fra natten til onsdag og frem til torsdag eftermiddag. Derudover er der risiko for snestorm lige syd for dette områder.

I varslingsperioden forventer DMI, at der falder hele 30 centimer sne.

For områder, der ikke forventes at blive ramt af snestorm, vil nedbøren primært falde som regn, dog stedvist som slud eller tøsne. Samlet set forventes regnmængder på mellem 15 og 30 millimeter, lokalt op til 30-50 millimeter.

Denne kraftige nedbør øger risikoen for oversvømmelser i vandløb, da de allerede står højt.