DMI med kategori 1-varsel: Voldsomt vejr på vej

13/10/2023 13:05

Nicolai Steinicke

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Vejret i morgen, bliver nogle steder lidt mere voldsomt.

Mest læste i dag

Så sent som i dag tog alle elever landet over hul på skolernes motionsdag.

Og der er ikke meget at skrive hjem om hvad angår vejret, der bedst kan beskrives som grå, våd og blæsende.

Men ondt bliver kun værre.

Et lavtryk, der lige nu ligger over De Britiske Øer, bevæger sig i dagens løb mod nordøst. Med lavtrykket følger først en varmfront, der passerer det meste af landet i løbet af dagtimerne. Den tilhørende koldfront svinger ind over landet fra vest sidst på eftermiddagen og ligger øst for Bornholm lørdag morgen, og efterfølges af en køligere vestlig strømning.

Sådan lyder meldingen fra DMI.

Et kraftigt lavtryk, der lige nu ligger nær Færøerne bevæger sig langsomt mod øst og sender fra lørdag køligere luft ned mod Danmark fra nordvest. Med den køligere luft følger der byger, så weekendvejret byder på drivende skyer, byger og sol i en skønsom blanding, og samtidig vil det fortsat være ret blæsende. Faktisk ser lørdagen ud til at blive ret blæsende.

- Derfor er der udsendt varsel om forhøjet vandstand for Vadehavet gældende lørdag mellem kl. 13 og kl. 17. Der er også et varsel udsendt for stormende kuling fra vest med vindstød til stærk storm gældende fra lørdag kl. 20 til søndag kl. 04. Der er fortsat DMI risiko for stormende kuling med vindstød til stærk storm gældende fra lørdag kl. 08 til kl. 20.

Derfor har DMI udsendt en kategori 1, langs den jyske vestkyst. 

Ved Vadehavet skyldes det forhøjet vandstand. 

Mens længere nord på, skyldes det muligheden for vindstød af stormstyrke.

De berørte områder, kan du se på kortet herunder.