DMI melder ud: Efterårsvejret vender endnu engang

25/09/2023 08:14

Kamille Isaksen

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den kommende uge byder på til 24 graders varme, og efterårsvejret må derfor vente lidt endnu.

Mest læste i dag

Efter en periode med skiftende vejr, ser det ud til, at vi kan se frem til en uge med en hel del sol og høje temperaturer i forhold til, hvad man ellers normalt ville kunne forvente sig i slutningen af september.

Det fortæller meteorolog ved DMI Martin Lindberg i 'meteorologens kommentar'.

Selvom ugen generelt ser ud til at blive præget af flot vejr, kan en koldfront fra Nordsøen give lidt regn i Nordvestjylland mandag.

Heldigvis går fronten efterhånden i opløsning og når aldrig ind til den centrale- og østlige del af landet.

Dette betyder, at temperaturen fra tirsdag igen kan komme op over 20 grader, hvilket er omkring fem grader varmere end den normale dagtemperatur for dette tidspunkt på året.

Flot uge, men det har en ende

Mellem et højtryk over Østeuropa og lavtryk, der bevæger sig via De Britiske Øer mod nordøst til Norskehavet, vil varm luft strømme op over Danmark fra syd. Således ser det ud til, at størstedelen af ugen byder på tørt og lunt vejr. 

Dog kan den nordvestlige del af landet forvente lidt regn i perioder omkring onsdag og torsdag.

I løbet af torsdagen ventes et kraftigere lavtryk at bevæge sig fra England mod nordøst til Vestnorge. Dette lavtryk kan kortvarigt presse endnu varmere luft op over Danmark sydfra. Den østlige del af landet forventes at nyde godt af solen, og lokalt kan temperaturen nå helt op på 24 grader ifølge den seneste prognose.

Prognoserne peger dog på, at vi bevæger os frem mod et vejrskifte fredag, hvor ustadigt vejr med regn og faldende temperaturer ventes. 

Det er vigtigt at være opmærksom på, at vejrprognoser kan ændre sig, så det er en god idé at holde sig opdateret på vejrudsigten.

Måske mere stabilt vejr i den kommende weekend

Selvom prognoserne for næste weekend endnu er usikre, er der indikationer på, at en højtryksryg vil bevæge sig ind over Danmark. Dette kunne give os mest tørt vejr og nogen sol. 

Dog kan det også blive ret blæsende, hvis højtryksryggen ikke rigtig bygger op over landet.