DMI melder ud: Kæmpe vejrskifte på vej

Skrevet af Emil Martesen

14/12/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
DMI melder om kæmpe vejrskifte.

Dagens topnyheder

I første omgang var der minimale chancer for sne, men nu har piben fået en helt anden lyd.

Faktisk kan danskerne nu slet ikke slippe af med sneen, der for alvor har fået sit tag over Danmark.

Men for nyligt blev meldt ud, at de vinterlige tendenser synger på sidste vers.

Og det ser for alvor ud til at holde stik, når der tages hul på weekenden. Her venter nemlig intet mindre end 10 graders varme.

Det skriver DMI.

De lægger heller ikke skjul på, at vi er på vej ind i et vejrskifte, hvor mild luft maser på fra vest og efterhånden får presset kulden mod øst.

Endnu i nat har det været koldt med nattefrost mange steder, men vinden begynder at dreje mod syd og sydvest og langsomt begynder temperaturen at stige.

Men så bliver det ellers varmt.

Fredag ser vi ind i dagtemperaturer på ca. 5 graders varme og næsten sveddryppende bliver det i weekenden med op til 10 grader.

Et sådant omslag kommer normalt med en del nedbør, men vi slipper billigt i denne omgang med kun en smule regn eller slud.

Når den milde og fugtige luft strømmer ind over den endnu kolde landoverflade, får vi dannet dis og tåge natten til fredag. Det bliver da først et stykke op ad dagen, at solen får lov til at skinne og da fortrinsvist i den vestlige del af landet.

Som lørdagen skrider frem bliver det temperaturer døgnet rundt mellem 7 og 10 graders varme.

Og søndagen bliver en tro kopi med mest skyet og først overvejende tørt, men i løbet af eftermiddagen regn fra vest flere steder. Om aftenen og natten mest skyet og efterhånden opholdsvejr. Jævn til hård vind fra sydvest, ved kysterne stedvis kuling. Temperaturerne bliver igen mellem 7 og 10 graders varme.