DMI melder ud: Kategori 2-vejr rammer Danmark om lidt

Skrevet af Henrik R

07/08/2023
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Det kan komme til at gå rigtig voldsomt for sig i dag.

Dagens topnyheder

Danmark står over for en udfordrende vejrsituation, som DMI nøje overvåger. Et lavtryk, der i øjeblikket befinder sig øst for Bornholm, bevæger sig langsomt mod nordvest og bringer kraftig regn og blæst med sig.

Dette lavtryk forventes ikke at ændre retning betydeligt i den nærmeste fremtid, hvilket betyder, at Danmark kan forvente fortsat dårligt vejr.

DMI har udsendt et varsel for kraftig regn, der vil påvirke Bornholm, den nordlige og østlige del af Sjælland samt den nordlige og nordøstlige del af Jylland. I disse områder forventes der at falde mellem 30-50 mm regn indtil tirsdag morgen.

Bornholm kan forvente over 50 mm regn, hvilket er betydeligt over kriteriet for kraftig regn, defineret som mere end 30 mm regn på 24 timer. Vest- og Sydsjælland samt Lolland/Falster bør også være på vagt, da der er en risiko for kraftig regn i disse områder.

Men regnen er ikke den eneste bekymring. DMI har også udsendt et varsel for stormende kuling med vindstød af stormstyrke.

Dette varsel gælder for Bornholm og kysterne i Nord- og Nordvestsjælland fra mandag kl. 7. Fra i aften vil resten af Sjælland, Lolland, Falster og den nordlige del af Jylland også blive påvirket. Fyn og den sydlige del af Jylland bør også være forberedt, da der er udsendt en risiko for vindstød af stormstyrke fra i aften.

DMI opfordrer alle til at være forsigtige, især i de berørte områder, og at følge med i opdateringerne, da situationen kan ændre sig. Sikkerhed bør altid være en prioritet i sådanne vejrforhold.