DMI melder ud: Sådan bliver sommervejret

Skrevet af Nicolai Busekist

14/06/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Sommeren kommer til at byde på skiftende vejr, hvilket blandt andet vil være noget, som årets festivalgæster kommer til at mærke.

Dagens topnyheder

Det forventes, at resten af juni måned vil byde på ustadigt og omskifteligt vejr, lyder det fra DMI, der netop har udsendt en ny månedsprognose.

Resten af juni kommer derfor til at være præget af perioder af skyer, regn eller byger og blæst. Indimellem kan der dog også være solskin.

I juli tyder prognoserne på, at der er større sandsynlighed for stabilt vejr. Dette skyldes, at passerende højtryksrygge forventes at sørge for, at måneden byder på perioder med sol og varme.

Uge 25 (20/6 - 26/6)

I begyndelsen af ugen vil varm luft fortsatte ligge over Danmark, hvorfor der kan være både sol, regn eller byger. Lokalt kan der også være kraftig regn med torden.

I takt med, at køligere luft trækker ned over landet fra nordvest, vil der være perioder med byger og blæst, men også lidt eller nogen sol derimellem.

Samlet set vurderer DMI, at ugen vil byde på temperaturer lidt under normalen, mens begyndelsen vil være lun. De første par dage kan temperaturen nå op mellem 17 og 22 grader, mens de mod slutningen af ugen vil være mellem 14 og 19 grader.

Nedbørsmængderne er usikre, men forventes at være omkring eller noget over normalen: Mellem 13 og 23 mm nedbør. Folk, der skal på Tinderbox, gør derfor klogt i at tage en regnjakke med.

Uge 26 (27/6 - 3/7)

Her peger prognoserne på ustadigt vejr med regn eller ryger. Der vil dog også være plads til lidt eller nogen sol indimellem.

De indikerer også, at en højtryksryg bygges op over Nordsøen. Den forskydes ind over Danmark, hvilket kan føre til gode chancer for tørt vejr med både sol og stigende temperaturer.

Ugen ventes at byde på temperaturer omkring eller en smule under normalen. Temperaturen ventes at nå mellem 15 og 19 grader, men kan også bevæge sig helt op til 23 grader.

Nedbørsmængderne for denne uge er fortsat meget usikre, men det forventes at ligge omkring normalen: Mellem 12 og 20 mm nedbør.

Uge 27 (4/7 - 10/7)

Mest sandsynlige scenarie for denne uge er, at flere højtryksrygge passerer landet, hvilket vil give sol og varme. Vejret forventes dog ikke at blive helt stabilt.

Ifølge DMI betyder det, at det forventes, at der vil være flere dage med skyer og regn eller byger i forbindelse med mindre lavtryk eller fronter.

Ugen vil have temperaturer omkring eller lidt over normalen. Temperaturen vil variere mellem 18 og 25 grader, mens få dage kan være varmere. Om natten vil temperaturen være mellem 10 og 18 grader.

Nedbør har været svært at estimere, men det forventes at ligge omkring eller lidt under normalen, hvilket betyder mellem 10 og 17 mm nedbør.

Oversigt for uge 28, 29 og 30 (11/7 - 31/7)

Prognoserne for de sidste tre uger af juli indikerer, at der fortsat er udsigt til, at flere højtryksrygge vil føre til at kortere perioder med varmt og solrigt sommervejr.

Ifølge DMI og langtidsmeteorolog Martin Lindberg er der fortsat en forventning om flere mindre lavtryk eller fronter kan passere. Det betyder, at der kan være dage med både skyet vejr og regn eller byger.

Hertil lyder det, det at temperaturerne ventes at være omkring eller over normalen, mens nedbørsmængderne ventes at være omkring eller en kende under de normale for årstiden.