DMI melder ud: Større vejrskifte på vej

Skrevet af Nicolai Busekist

04/06/2022
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Danskerne kan se frem til et større vejrskifte i den kommende tid.

Dagens topnyheder

Ifølge DMI bliver den sommerlige weekend fulgt op af mere ustadigt vejr i den kommende uge, som vil byde på både skyer, regn og sol.

Søndag vil starte stedvis skyet med mulighed for tågebanker, men i løbet af dagen vil der komme en del sol. Temperaturen kommer til at variere mellem 17 og 22 grader, om end det de danske kyster kan være stedvis køligere.

Vinden er svag til jævn i skiftende retninger, mens aftenen vil bringe et tiltagende skydække med sig. Om natten tager skyerne yderligere til, og sidst på natten kan der være regn, som måske også fører torden med sig i de sydlige egne.

Mandag er det til gengæld slut med det fine vejr. Her vil der nemlig være regn- og tordenbyger flere steder i landet, men heldigvis klarer det en smule op i løbet af dagen. I de sydvestlige egne kan solen endda kigge lidt frem.

Temperaturen vil lyde på mellem 16 og 20 grader mandag, hvor en jævn til frisk land vil være til stede. Om aftenen og natten tager skyerne igen til, og især mod vest kan der være spredte byger.

Tirsdag forekommer der en smule opklaring, da der primært vil være skyet, men der vil også være stedvis lidt regn eller byger. Indimellem kan solen heldigvis finde på at kigge frem. Temperaturen vil variere mellem 15 og 19 grader, hvor de østlige dele af landet får de højeste temperaturer.

Når onsdagen melder sin ankomst, fører dagen flere skyer med byger med sig flere steder i landet. I løbet af dagen vil der dog ske en opklaring, som vil føre til lidt eller nogen sol med en temperatur på mellem 14 og 18 grader. 

Sidst på ugen vil det være mest tørt med nogen sol, hvorfor det igen begynder at klare en smule op. Torsdag vil temperaturen nemlig være mellem 17 og 21 grader, men allerede fredag og lørdag vil det ustadige vejr med regn eller byger ramme landet igen.