DMI opdaterer deres prognose: Én ting er værd at bide mærke i

Skrevet af Nicolai Haugsted

18/04/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
DMI giver en opdatering på de næste par dage.

Dagens topnyheder

Danskerne oplever en kold start på dagen denne torsdag, med temperaturer mere i tråd med vinterens bid end forårets mildhed.

Mens morgenen byder på frostgrader flere steder i landet, opfordrer meteorologerne til at nyde de solstråler, dagen starter med.

"Selvom vi ikke får sol fra en skyfri himmel, gælder det dog om at nyde den sol vi får. Et lavtryk ved Færøerne sætter nemlig i løbet af dagen kursen mod Danmark, og allerede i aften svinger en tilhørende front ind over landet," udtaler Mette Zhang, vagthavende meteorolog hos DMI.

Morgenens temperaturer varierer fra et par graders frost til fem graders varme, afhængigt af hvor i landet man befinder sig. Solen vil skinne fra morgenstunden, men efterhånden som dagen skrider frem, forventes der byger. Temperaturen vil klatre til mellem seks og 11 grader.

Hvis man synes, at dagens vejr virker køligt for årstiden, så hold godt fast. Fremtiden tegner sig endnu mere ustadig.

"Fredag byder derfor til en start på overskyet vejr med regn eller byger mange steder, men i dagens løb passerer lavtrykket den sydvestlige del af landet, og det begynder efterhånden at klare noget op, først i den nordlige del af Jylland," forklarer Zhang.

Vejrændringen er ikke kun et spørgsmål om nedbør og skydække. Risikoen for nattefrost fortsætter ind i weekenden - ikke just hvad man vil definere som traditionelt forårsvejr.

Danskernes vejrtålmodighed bliver derfor sat på prøve, og det er værd at huske varmt tøj og paraply de kommende dage, mens man håber på, at forårsvarmen snart finder vej til Danmark.