DMI slår alarm: Nu bliver næsten hele landet ramt af farligt vejr

Skrevet af Kamille Isaksen

19 uger siden

|

03/01/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
DMI opgraderer endnu engang varslet om det farlige vejr.

Dagens topnyheder

Store dele af Danmark er allerede mærket af den kraftige snestorm, som hærger over landet

Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) har opdateret deres varsel om den igangværende snestorm, og varslet er nu blevet udvidet til at omfatte større dele af Jylland og Sjælland. Denne udvikling markerer endnu en opgradering af stormvarslet, der oprindeligt kun omfattede Nordjylland, men nu inkluderer betydelige områder i det midtjyske og midt- og nordsjællandske.

Situationen i Jylland forventes at være særlig alvorlig, med varsler om, at snefaldet kan nå op på mellem 30-60 centimeter i den fastsatte varslingsperiode, der løber til klokken 09 torsdag. DMI beskriver den forventede mængde sne: "I perioder mellem 10 og 15 centimeter sne på 6 timer og sammenlagt op mellem 30-60 centimeter i varslingsperioden."

På Sjælland, hvor varslet gælder frem til klokken 12 torsdag, forventes der mindre snefald, men stadig betydelige mængder. Varslet lyder her: "I perioder mellem 10 og 15 centimeter sne på 6 timer og sammenlagt 10-25 centimeter i varslingsperioden."

Mens disse to regioner forbereder sig på kraftig sne, er der udsendt varsler om kraftig regn i mange andre dele af landet. Interessant nok ser både hovedstadsområdet og Bornholm ud til at undgå de værste vejrforhold, da ingen af disse områder i øjeblikket er omfattet af varslerne.

DMI's opdaterede varsel understreger alvoren i den igangværende snestorm og nødvendigheden af forberedelse og forsigtighed i de påvirkede områder. Borgere opfordres til at følge med i opdateringer og tage de nødvendige forholdsregler for at sikre deres sikkerhed og velbefindende under de vanskelige vejrforhold.